Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
16:15
12.7.2020.

Novi poligon za djecu i rekreativce iz Zagrada i Oblatnog

Završeni su radovi na sportskom poligonu kod područnog odjeljenja OŠ "Dušan Bojović" u selu Zagrad.


"Teren je standardnih dimenzija i na njemu su obilježeni tereni za fudbal, košarku, rukomet i odbojku. Završetkom ovog poligona stekli su se svi uslovi da najmlađi iz sela Zagrad i Oblatno imaju gdje da iskažu svoj talenat i da na kvalitetniji način provode svoje slobodno vrijeme", kaže predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović, zahvaljujući svima koji su pomogli da se izgradi ovaj poligon.

"Najveću zahvalnost dugujemo Ministru Milutinu Simoviću i  predsjedniku Opštine Nikšić Veselinu Grboviću koji su kroz budžete izdvojili sredstva za izgradnju terena. Takođe se zahvaljujemo i firmi Uniprom metali koja je učestvovala u zemljanim radovima, kao i Miju Đuroviću i njegovim kolegama iz mašinskog prstena koji su takođe dali značajan doprinos u izgradnji terena. Mjesna zajednica je takođe značajno pomogla izgradnju terena, a zahvaljujemo se i mještanima koji su doprinijeli da se teren završi", dodaje on. 

Izgradnja terena je koštala oko 30.000 eura.

Radulović podsjeća da se ovih dana privode kraju i radovi na multifunkcionalnom terenu u Miolju Polju, kao i radovi na poligonu kod područnog odjeljenja u selu Carine na koji se postavlja tartanska podloga.

"Završetkom i ovih projekata u MZ Župa će se značajno poboljšati uslovi za bavljenje sportom za oko 1.000 djece, a nadamo se da će i stariji krenuti u aktivnije rekreativno bavljenje sportom", navodi Radulović. 
 

Ostale vijesti iz kategorije