Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
19:33
14.3.2019.

Objavljen konkurs za kratku priču na temu lične slobode

Nevladina organizacija "Ženski glasovi" objavila je konkurs za najbolju kratku priču na temu “Lična sloboda” za sve crnogorske pisce i spisateljice do 30 godina starosti.


Izvršna direktorica te NVO, Olja Knežević pozvala je mlade ljude koji osjećaju da im pisanje pomaže da sa sobom raščlane čitav život, da se prijave i iskoriste priliku da njihova priča bude objavljena u knjizi “Lična sloboda”, koja je krajnji cilj ovog projekta.

“Nas zanimaju promišljanja mladih ljudi na temu lične slobode, koja je sveobuhvatna, angažovana i subverzivna, i onda kada se takvom ne čini, jer lična se sloboda tiče i ljubavi, i gubitka, i identiteta, pobune, poslušnosti, razočarenja, uspjeha, učešća ili neučešća u društvu, maštanja, bijega, odlaska, povratka,” kazala je Knežević.

Priče za knjigu “Lična sloboda” ne treba da budu duže od 3.000 riječi. Mladi autori i autorke svoje priče treba da pošalju kao word dokument, s fontom Arial 12 ili Times New Roman 12, i duplim proredom između redova na email adresu: [email protected].

Knežević je objasnila da priče mogu biti poslate, a i objavljene pod njihovim imenom ili pseudonimom, te da će najbolje priče biti objavljene, a autori i autorke moći će nedjelju dana da pohađaju radionicu kreativnog pisanja.

“Tri specijalno nagrađene priče biće zastupljene na književnim večerima i festivalima u zemlji i regionu,” naglasila je Knežević.

Konkurs je otvoren do 15. maja, a štampanje i promocija zbirke pobjedničkih i do sada neobjavljivanih priča planirani su za jun.

Ovaj projekat je podržan kroz program "Za jači glas organizacija građanskog društva'', koji realizuje Fond za aktivno građanstvo - FAKT, a finansira Američka ambasada u Podgorici. 

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:13
  22.10.2019.

  U Igračkoteci i Razvojnom centru večeras u 18h biće održana nova likovna radionica pod nazivom “Moja puzla, moja priča” koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

 • 07:54
  22.10.2019.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom danas će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:28
  21.10.2019.

  Premijerno izvedenom predstavom “Pruži mi ruku”, polaznici Osnovne škole obrazovanja odraslih "Radoje Čizmović" iz Ozrinića obilježili su Dan borbe protiv trgovine ljudima.

 • 14:39
  21.10.2019.

  Vjereničko veselje u svadbenom salonu „Knjaz“, na Brlji, u petak 11.10. moglo je imati tragične posljedice po D.K., buduću mladu, nakon što je tokom slavlja ranjena u nogu iz pištolja, saznaje portal Onogošt.