Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
19:33
14.3.2019.

Objavljen konkurs za kratku priču na temu lične slobode

Nevladina organizacija "Ženski glasovi" objavila je konkurs za najbolju kratku priču na temu “Lična sloboda” za sve crnogorske pisce i spisateljice do 30 godina starosti.


Izvršna direktorica te NVO, Olja Knežević pozvala je mlade ljude koji osjećaju da im pisanje pomaže da sa sobom raščlane čitav život, da se prijave i iskoriste priliku da njihova priča bude objavljena u knjizi “Lična sloboda”, koja je krajnji cilj ovog projekta.

“Nas zanimaju promišljanja mladih ljudi na temu lične slobode, koja je sveobuhvatna, angažovana i subverzivna, i onda kada se takvom ne čini, jer lična se sloboda tiče i ljubavi, i gubitka, i identiteta, pobune, poslušnosti, razočarenja, uspjeha, učešća ili neučešća u društvu, maštanja, bijega, odlaska, povratka,” kazala je Knežević.

Priče za knjigu “Lična sloboda” ne treba da budu duže od 3.000 riječi. Mladi autori i autorke svoje priče treba da pošalju kao word dokument, s fontom Arial 12 ili Times New Roman 12, i duplim proredom između redova na email adresu: [email protected].

Knežević je objasnila da priče mogu biti poslate, a i objavljene pod njihovim imenom ili pseudonimom, te da će najbolje priče biti objavljene, a autori i autorke moći će nedjelju dana da pohađaju radionicu kreativnog pisanja.

“Tri specijalno nagrađene priče biće zastupljene na književnim večerima i festivalima u zemlji i regionu,” naglasila je Knežević.

Konkurs je otvoren do 15. maja, a štampanje i promocija zbirke pobjedničkih i do sada neobjavljivanih priča planirani su za jun.

Ovaj projekat je podržan kroz program "Za jači glas organizacija građanskog društva'', koji realizuje Fond za aktivno građanstvo - FAKT, a finansira Američka ambasada u Podgorici. 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:28
  18.3.2019.

  TV operatori od danas su dužni da za programske sadržaje koji mogu štetiti fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloljetnika, u periodu od 6 do 23 sata, aktiviraju mjere roditeljske kontrole takvih programskih sadržaja (pinovanje, odnosno omogućavanje pristupa sadržaju samo uz korišćenje PIN koda), saopšteno je iz Agencije za elektronske medije.

 • 16:52
  18.3.2019.

  Na posljednji oglas za prijem vojnika i vojnikinja po ugovoru, koji je Ministarstvo odbrane objavilo u januaru, primljeno je 51 lice.

 • 14:51
  18.3.2019.

  Peti Sajam izbornih predmeta danas je okupio veliki broj zainteresovanih učenika prvog, drugog i trećeg razreda u holu Gimnazije “Stojan Cerović”.

 • 13:56
  18.3.2019.

  Nevladina organizacija ALFA Centar poklonila je lokalnoj Turističkoj organizaciji 15.000 razglednica sa motivima našeg grada. Razglednice su izrađene u sklopu projekta “Iz Nikšića s ljubavlju”.