Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
09:22
4.6.2020.

Od danas bez zastoja kod tunela Budoš

Na putu od Nikšića do Podgorice od danas trebalo bi da se saobraća nesmetano, jer, ukoliko vremenske prilike dozvole, biće presvučena novim asfaltom dionica duga 1.620 metara u tunelu Budoš.


Minulih šest dana saobraćaj je obustavljan po četiri sata (od devet do 13 sati).

Prema riječima Radenka Čvorovića direktora firme “Mehanizacija i programat“ skinut je sloj dotrajalog asfalta, sve prethodno geodetski snimljeno i već juče su počeli radove na završnom sloju.

“Uklonili smo četiri do šest centimetara asfalta koji je bio u lošem stanju, a da smo od Uprave za saobraćaj dobili dozvolu za cjelodnevni rad sve bi bilo mnogo prije završeno. Međutim, dobro je poznato od kolike je važnosti ovaj put, pa smo samo po četiri sata dnevno radili. No, moglo bi se desiti da već danas završimo kompletnu dionicu dugu 1.620 metara”, kaže Čvorović, napominjući da je za tako brojnu mehanizaciju koja je angažovana svaki radni sat dragocjen.

Dionica u Budošu dobila je novo ruho u okviru plana redovnog investicionog održavanja putnog pravca od Sćepan Polja do Danilovgrada.

“Presvukli smo novim asfaltom još nekolike dionice na tom maistralnom putu, ali i dvije dionice ukupne dužine oko 1.500 metara od Kruške do Trse, na Pivskoj planini. Nedavno smo završili radove na rekonstrukciji magistralnog puta ka Vilusima, a ovih dana privodimo kraju i pripremne radove za asfaltiranje u Župi Nikšićkoj”, ističe Čvorović.

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije