Autor: onogost.me
Foto: twitter
20:53
23.11.2020.

UP: Od donošenja prvih mjera procesuirano 2.132 osoba

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, policija je od momenata donošenja prvih mjera preduzimala aktivnosti na kontroli poštovanja mjera i procesurala ukupno 2.132 lica zbog sumnje da su izvršila 1.450 krivičnih djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zaraze bolesti, saopšteno je iz Uprave policije.


„Uprava policije je u prvom talasu epidemije koronavirusa podnijela 1.214 kriviničnih prijava protiv 1.801 lica, dok je u drugom talasu zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima policija podnijela 236 krivičnih prijava protiv 331 lica“, navode iz UP.

Napominju da su državna tužilaštva odbacila značajan broj krivičnih prijava.

„Čak i one u kojima su oni kao organ nadležna za postupanje aktivno učestvovali i policijskim službenicima izdavali naloge za podnošenja krivičnih prijava, davali naloge za lišenja slobode i donosili rješenja za zadržavanje osumnjičenih lica a iste te prijave kasnije odbacivali. Oni su na ovaj način potpuno obesmisli rad Uprave policije“, dodaju oni.

Uprave policije je o svim javnim okupljanjima obavještavala nadležna državna tužilaštva. 

„U odnosu na određeni broj javnih okupljanja državno tužilšatvo je odbacilo krivične prijave Uprave policije dok je za pojedine prijave izviđaj u toku“, saopštili su iz UP.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:13
  19.1.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, sjutra će bez napajanja električnom energijom ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:01
  19.1.2021.

  Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić su juče državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv bezbjednosno interesantnog lica P.K. (42) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 • 13:29
  19.1.2021.

  U Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore trenutno se održava mini kampanja "Ljubav je u svakoj kapi krvi", saopšteno je iz te institucije.

 • 10:33
  19.1.2021.

  U Crnoj Gori u nižim predjelima saobraća se po pretežno suvim putevima, dok je na sjeveru i ponegdje u centralnim predjelima izražena poledica, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).