Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opština sufinansira adaptaciju fasada i krovova stambenih zgrada

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 06.07.2024. u 07:55
Opština Nikšić raspisala je javni poziv za učešće u sufinasiranju adaptacije fasada i krovova stambenih zgrada na teritoriji opštine. Budžetom Opštine za ovu namjenu izdvojeno je 70.000 eura.

Prijave se dostavljaju najkasnije do 5. avgusta, do 10h i to isključivo na arhivi Opštine Nikšić – Građanski biro,  sa naznakom  „Učešće po Javnom pozivu za sufinasiranje adaptacije fasada i  krovova stambenih zgrada na teritoriji Opštine Nikšić“ i „Prijava ne otvaraj“.

„Učešće Opštine Nikšić u sufinansiranju adaptacije fasada i  krovova stambenih zgrada vršiće se do 50 odsto ukupne predračunske vrijednosti radova, sa uračunatim PDV-om, iskazanih u ponudi izvođača radova, a najviše u iznosu do 20.000 eura sa uračunatim PDV-om“, navedeno je u javnom pozivu.

Učesnici  po  javnom  pozivu  mogu  biti  upravnici  –  privremeni  upravnici  stambenih  zgrada na teritoriji Opštine Nikšić, u kojima su obrazovani organi upravljanja.

“Stambene  zgrade  koje  su  zaključile  ugovor  o  sufinansiranju  adaptacije  fasada  sa Opštinom Nikšić, po  prethodno sprovedenim  Javnim pozivima,za djelimičnu adaptaciju(po funkcionalnim cjelinama – ulazima  ili  po  fasadnim  stranama – cjelinama ) , imaju   pravo   učešća   na   ovom Javnom  pozivu  za  sufinansiranje  adaptacije  ostalih   funkcionalnih   ili   fasadnih   cjelina , za  koje  nije prethodno  zaključen  navedeni  ugovor.

Stambene  zgrade  koje  su  zaključile  ugovor  o  sufinansiranju  adaptacije  fasada  sa Opštinom Nikšić, po  prethodno  sprovedenim  Javnim pozivima, nemaju pravo učešća, na ovom Javnom  pozivu, ukoliko  se  radi o  zgradama  u  cjelini, odnosno  zgradama kao arhitektonskim cjelinama”, piše u javnom pozivu.

Na ovaj Javni poziv ne mogu se prijaviti zgrade koje su građene posle 2000. godine.

Prijave po javnom pozivu  podnose se Opštini Nikšić na propisanom obrascu, u zapečaćenoj koverti koja će sadržati potrebnu dokumentaciju, u roku od 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva, odnosno najkasnije do 5. 8. 2024. godine, do 10 časova, isključivo na arhivi Opštine Nikšić – Građanski biro,  sa naznakom  „Učešće po Javnom pozivu za sufinasiranje adaptacije fasada i  krovova stambenih zgrada na teritoriji Opštine Nikšić“ i „Prijava ne otvaraj“.

Prijavni obrazac se može preuzeti na web sajtu Opštine i na šalterima Građanskog biroa Nikšić.

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće razmatrati.

Otvaranje prijava izvršit će se dana 5. 8. 2024.godine, sa početkom u 12 časova u prostorijama Opštine Nikšić, prizemlje, sala broj 1.

Odluku o izboru stambenih zgrada za učešće u sufinasiranju adaptacije fasada i krovova, Komisija će donijeti u roku od 10 dana od dana otvaranja prijava.

Učesnici po Javnom pozivu  imaju pravo prigovora na odluku Komisije u roku od tri dana od dana dobijanja Odluke.

Stambena zgrada koja bude izabrana za sufinansiranje adaptacije fasade dužna je da sve radove izvede do kraja kalendarske godine u kojoj je zaključen ugovor o sufinansiranju. U protivnom obavezna je da dodijeljena sredstva sa zakonskom kamatom vrati Opštini Nikšić.

Sva bliža obavještenja i informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti na telefon 040 213-112  ili neposredno u prostorijama Opštine Nikšić-Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, ulica  Njegoševa br. 18 – Nikšić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Na jugu sjutra vruće do 40 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. U subotu na sjeveru od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom, temperatura u padu.