OŠ „Braća Labudović“ obilježila Dan škole dodjelom diploma „Luča“

luce_braca_labudovic
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 13.06.2017. u 10:31

Uz svečani program OŠ „Braća Labudović“ danas je proslavila 46. rođendan, ali je to bio i sjajan povod da nagradi one koji su najvrijednije učili u prethodnih devet godina.

Prema riječima direktorice Biljane Mićković, ovo je dan kad se podsjećaju, konstatuju, ali i zahtijevaju.

„Danas je jedan od onih dana kada nas profesija kojom se bavimo čini srećnima jer ispred nas vidimo plodove našeg rada. Ovo je prilika da se osvrnemo i pohvalimo našim učeničkim postignućima koji su ove godine bili sjajni“, navela je ona, ali i podsjetila da su učestvovali na svim ovogodišnjim takmičenjima državnog, regionalnog i opštinskog karaktera.

„Izuzetne rezultate na državnom takmičenju u znanju postigli su Vasilije Tomić, drugo mjesto iz biologije, mentor Tamara Nikolić, Matija Delić i Bojan Živković, treće mjesto iz matematike, mentor Ana Perunović. Na Olimpijadi znanja naš Matija Delić je osvojio prvo mjesto iz matematike i iz programiranja, Bojan Živković drugo mjesto iz matematike, mentor Ana Perunović.  Aleksandra Mrkić osvojila je drugo mjesto iz biologije, mentor Tamara Nikolić“, istakla je direktorica.

Izuzetne rezultate postigli su i u sportu, pa je tako na regionalnom takmičenju u šahu ekipa ova škole, koju su činili Nikolina i Đorđije Anđelić, Vuk i Luka Miletić, Matija Delić i Petar Rajković, zauzela prvo mjesto sa mentorom Nikolom Rovčaninom. I na regionalnim takmičenjima u atletici i košarci ekipa škole je bila uspješna i, zajedno sa mentorkom Sanjom Bojanić, zauzela prvo mjesto.

Na opštinskom takmičenju recitatora u konkurenciji 46 učenika Janko Kankaraš osvojio je prvo mjesto, dok je Nikolina Todorović zauzela prvo mjesto za literarni rad u organizaciji Crvenog krsta, sa mentorkom Vericom Ostojić.

„Uz naše učenike je i odličan nastavni kadar, kao i velika podrška roditelja kojima se ovom prilikom zahvaljujemo. Zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su pomogli školi. Osnovna škola „Braća Labudović“ i ove godine je ispratila još jednu generaciju devetog razreda koja ostavlja jedan pečat za pamćenje u bogatoj istoriji škole. Među njima je značajan broj sjajnih učenika, dobitnika diplome „Luča““, dodala je Mićković ističući da je novina ove godine izbor đaka generacije, pa je odlukom Nastavničkog vijeća to Vasilije Tomić. Njega je škola nagradila knjigom i novčanom nagradom od 100 eura. Takođe, svi učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnom takmičenju nagrađeni su knjigom i novčanom nagradom od strane škole kao i besplatnom polumaturskom večerom.

Deveti razred ove školske godine završilo je 84 učenika od kojih je 39 odličnih, a 22 učenika su nosioci diplome „Luča“ i to: Delić Matija, Đilas Bojana, Kankaraš Janko, Škuletić Sara, Anđelić Nikolina, Bjelica Marija, Bošnjak Marija, Đukanović Nikolina, Đurđić Anđela, Mandić Darko, Miletić Vuk, Miličić Maksim, Milović Uroš, Tomić Vasilije, Vuković Jovan, Bulatović Sandra, Kankaraš Natalija, Kankaraš Tijana, Marjanović Aleksa, Milović Jovan, Pejović Milorad i Todorović Nikolina.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.