OŠ „Braća Ribar“: Oko 300 novogodišnjih paketića za djecu iz Doma „Mladost“

20181224_122523
Marija Vujović
  • Autor Marija Vujovic
  • 24.12.2018. u 13:15

Mališani Dječjeg doma „Mladost“ iz Bijele danas su još jednom osjetili da nijesu sami i to zahvaljujući velikom srcu i pažnji učenika nikšićke škole „Braća Ribar“.

Oko 300 poklona pripremio je Đački parlament te ustanove, zajedno sa svojim roditeljima, a danas, nakon druženja i uručio mališanima iz Dječjeg doma. Ono što je za posebno poštovanje je što je inicijativa za ovaj human gest potekla upravo od djece.

 „Poklone su skupljala dijeca sa svojim roditeljima, u to je uključen veliki broj roditelja. Zajednički su oni to pripremali, pakovali i zajedno sa našim službama uradili smo to da pokloni budu na jednom izuzetno visokom nivou. Vidim da su ova djeca izuzetno zadovoljna, tako da će ogroman broj, a možda i svi njihovi polaznici imati za Novu godinu imati jedan poklon iz škole „Braća Ribar“, koja inače baštini raznorazne dobre,fine i humane aktivnosti“, kazao je direktor te škole Ranko Šljivić i poručio da će i daljim aktivnostima pomagati Domu u Bijeloj.

A kako je kazao direktor Doma „Mladost“ Vladimir Delić, današnja priča posebno je emotivna  za njega, ne samo zbog humanog čina, već jer je i sam bio učenik ove škole.

„Na njihov poziv smo se vrlo rado odazvali i evo nas danas ovdje da se naša djeca druže i upoznaju sa djecom iz ove osnovne škole i da dobiju poklone. Ovo je jedan vrlo važan socijalni i psihološki aspekt za obrazovanje djece u ovom uzrastu, da razvijaju potrebu da budu humani, da dijele poklone“, istakao je Delić.

Anja Drašković, učenica osmog razreda i član Đačkog parlamenta pomenute nikšićke škole, kaže da joj je veliko zadovoljstvo što su bili u mogućnosti da pomognu djeci iz Doma „Mladost“.

„Želimo da im pružimo podršku i da u što boljim uslovima odrastaju i žive. Drago nam je da možemo da im pomognemo koliko god smo u mogućnosti“, kazala je ona.

Dječji dom „Mladost“ broji oko 85 djece, pa, kako kaže Delić, ponosno ističe da su „najveća porodica u Crnoj Gori“.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.