OŠ „Luka Simonović“: Kreativno osmišljenim aktivnostima obilježen Dan nauke

5_-_3
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.11.2017. u 14:39

Obilježavanje svih značajnih datuma tradicija je u OŠ „Luka Simonović“, pa ništa različito nije bilo ni za Dan nauke.

U raznim kreativnim aktivnostima, koje su osmislili u saradnji sa svom nastavnicima, učestovali su učenici nižih i starijih razreda.

„Učenici prvog razreda sa svojim uciteljicama Željkom Šćepanović, Biljanom Radojević, Brankom Marković i Vesnom Miljanić i vaspitačicama Tanjom Čolević i Vesnom Đurđevac odgledali su video zapis o značaju nauke za život ljudi, eksperimente prigodne za njihov uzrast, razgovarali o nauci, a zatim pravili robote od kockica za igru, bojili i kolaž papirom ukrasavali robota Figurka. Aktiv drugog razreda  je povodom Dana nauke realizovao radionicu „Učionica budućnosti“, dok su učenici trećeg razreda organizovali literarno-likovnu radionicu na temu robotike – čitanje tekstova prilagođenih uzrastu, o nastanku  i razvoju robotike i crtanje robota iz mašte“, kazali su iz te škole.

Učenici IV razreda pravili su robote od kartonskih kutija i crtali radove na temu „Svijet u budućnosti“, dok je Aktiv petog razreda realizovao radionicu na kojoj su učenici izrađivali robote od različitog materijala i čitali pripremljene tekstove o robotima.

Na nivou šestih razreda, u saradnji sa učenicima IX razreda obilježen je Dan nauke tako što su učenici pripremili i prezentovali svoja misljenja o ljudima koji su dali svoj doprinos nauci – Tesli, Ajnstajnu…, a ovom aktivnošću koordinirale su nastavnice crnogorskog jezika Milosava Đordan, Snežana Nikolić i Vera Fatić, nastavnica francuskog jezika Rajka Đukanović, nastavnica biologije Snežana Janković i nastavnica likovne kulture Budimirka Dubretić.

Učenici VII razreda, sa svojim razrednim straješinama Sandrom Đukanović i Borisom Janjićem, ovaj dan posvetili su aktivnosti pod nazivom „Auta budućnosti“.

„Njihovi drugari iz VIII razreda u saradnji sa nastavnicama informatike i tehnike Nadom Orbović i Marinom Radović i nastavnicom matematike Ljiljanom Kruškom pripremili su i prikazali PowerPoint prezentacije na temu „Dan nauke, naučnici, roboti i robotika“. Takođe, predstavili su Ludolfov broj, Ojlerov broj i Plankovu konstantu“, dodaju iz škole.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.