OŠ ”Luka Simonović”: Učenici pratili različite programe

skola1
  • Autor onogost.me
  • 01.10.2016. u 14:15

U Osnovnoj školi ''Luka Simonović'' protekle sedmice sprovedeno je više nastavnih aktivnosti.

Kako navode iz te škole, učitelji i nastavnici primjenjuju savremena nastavna sredstva i inovativne metoda sa ciljem da zainteresuje učenike .

‘’Učiteljice Ana Radojičić i Ljilja Đurović su sa svojim učenicima IV-1 i IV-4 odjeljenja na času crnogorskog jezika izradile su Rječnik vrlina, a gost časa bila je psihološkinja Sanja Nikolić. Uspješnoj pripremi i realizaciji časa učestvovala i pripravnica Suzana Milović.  Učiteljica Željka Šćepanović je u svom odjeljenju III -1 održala Ogledni čas iz fizičkog vaspitanja. Cilj časa je bio da učenici steknu znanja, umijeća i navike kao bazične osnove na koju je moguće uspostaviti osnove kretanja, kao preduslov za usvajanje različitih sportskih znanja. Času prisustvovale pedagoškinja Ana Lalović i učiteljice Svetlana Vicković i Anka Mićović’’, saopštavaju iz te osnovno-školske ustanove.

Pored aktivnosti u školi, mlađi i stariji učenici OŠ ‘’Luka Simonović’’ posjetili su manifestaciju ‘’Otvoreni dani nauke’’, koja je održana u Tehnopolisu.

‘’Učenici IX razreda, njih 25, koji pohađaju izborni predmet –  hemija,  kroz eksperimente, zajedno sa nastavnicom hemije Ratkom Vulanović, propratili su Dane robotike. Učenici VII – 4 odjeljenja sa nastavnicom Snežanom Janković propratili program ‘’Virtuelnu stvarnost’’. Učenici II -1 i III -3 su sa svojim učeteljicama Brankom Nikolić i Milenijom Rajković, takođe, propratile sadržaj koji je primjeren njihovom uzrastu i uživali u osmišljenoj radionici’’, dodaje se u saopštenju.

U OŠ ‘’Luka Simonović održan je i čas posvećen ciljevima održivog razvoja u okviru ,,Najvećeg časa na svijetu“ sa temom – Obrazovanje može promijeniti svijet. Čas su pripremile i realizovale nastavnica geografije Mirjana Vujović i pripravnica Branka Jovović u odjeljenju VII-1.

Iz škole najavaljuju da će nastaviti sa aktivnostima usmjerenim na kreativnost u sticanju znanja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG od Ministarstva pravde. Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.
Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.