OŠ “Milija Nikčević”: “Luče” za najbolje i doček za najmlađe

svi
SRĐO
  • Autor onogost.me
  • 09.06.2016. u 11:04

U OŠ “Milija Nikčević” danas je upriličena svečanost povodom uručenja diploma „Luča“ polumaturantima. Svečanosti su takođe prisustvovali i budući prvaci.

Kako je kazala direktorica te Javne ustanove, Slavica Perošević, današnji susret pričinjava svima posebnu radost jer predstavlja susret najmlađih i najstarijih učenika škole.

“ Srećni smo što ispraćamo generaciju koja je stasala u odgovorne i savjesne mlade ljude koji će, sigurni smo, svojim zalaganjem uz podršku roditelja i profesora, uspješno savladati srednjoškolske obaveze, a ubuduće i sve životne izazove koji im se nađu na putu, i tako postanu aktivni učesnici svih pozitivnih i uspješnih dešavanja u svojoj porodici, lokalnoj zajednici i svojoj državi. Ništa manje zadovoljstva nam ne pričinjava susret sa našim budućim prvacima koji tradicionalno u našu školu unose ljepotu, radost i vedrinu, ali ujedno i spremnost da usvajaju znanja i vještine koje će im pružati njihovi vaspitači i nastavnici”, kazala je Perošević.

Deveti razred školske 2015/2016, zvaršila su 73 učenika od kojih je 19 odličnih (sedam lučunoša), vrlodobrih je 29, a dobrih 25.

Dobitnici diplome “Luča” su Ivana Krstajić, Tijana Blagojević, Bojana Vujičić , Sanja Mirković, Ksenija Žarković, Ivana Živković i Ivana Mijović.

Đak generacije, Ivana Mijović, kazala je za portal Onogošt da je jako počastvovana zbog dodijeljenog joj priznanja i dodaje da joj nagrada mnogo znači.

“Nagrada me čini srećnom i ponosnom, ali I takođe me obavezuje da u narednom školovanju opravdam povjerenje svojih nastavnika. Željela bih da zahvalim svima koji su uvijek davali neizmjernu podršku i mislim da ne bih sve ovo postigla da nije bilo njih” kazala je Ivana dodajući da će sada upisati Gimnaziju.

Danas su nagrađeni i učenici koji su na Olimpijadi znanja pokazali izuzetno znanje. To su Luka Šućur, učenik VIII razred za osvojeno prvo mjesto iz hemije i Milica Simović učenica VIII razreda za osvojeno drugo mjesto iz fizike

Učenici dobitnici Diplome „Luča“ i odlični učenici su dobili vrijedne knjige, a učenik generacije i novčanu nagradu u iznosu od 100 €.

Današnju Svečanost pratio je I prigodan kulturno – umjetnički program učenika OŠ “Milija Nikčević”. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.