OŠ „Olga Golović“: Najboljima nagrade, a prvacima dobrodošlica

35227613_10211762661917677_2538799741836197888_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 12.06.2018. u 08:40

Na današnjoj manifestaciji  „Dan najboljih“ u OŠ „Olga Golović“ upriličen je prijem budućih prvaka, dodjela diploma „Luča” i nagrada mnogobrojnim učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim, državnim, opštinskim i školskim takmičenjima.

Tim povodom direktorica škole Slobodanka Žižić obratila se lučašima, svim nagrađenim učenicima, ali i prvacima, istakavši da joj je puno srce dok ih gleda tako ustreptale i lijepe, istovremeno i srećne i uplašene.

„Prvi dan škole veliki je dan u životu svakoga od nas, danas ste jako važni, radite veliki korak u svom životu, krećete u osnovnu školu, gdje ćete puno naučiti, ali i upoznati nove drugare i provesti devet lijepih godina. Potrudićemo se da vam škola bude drugi dom, a učitelji drugi  roditelji“, obećala je direktorica, poželivši prvacima da sa zadovoljstvom dolaze u školu, da svaki novi susret sa njom bude ispunjen radošću i da budu dobri i uspješni.

Nakon toga je pozivala na saradnju roditelje koji su odlučili da početak školovanja svog djeteta povjere upravo kolektivu ove škole, a zatim se obratila i onima koji su učenjem postigli da se prestižno priznanje „Luča“ nađe u njihovim rukama.

„Dragi učenici, dobitnici  diplome „Luča“, ovim priznanjem koje je san svakoga učenika, pokazali ste da možete mnogo. Krenuli ste putem uspjeha zato budite uporni i istrajni u ostvarenju vašeg sna. Život je put obaveza i odgovornosti, ali nijedna nije važnija, primarnija ili značajnija od odgovornosti koju imate prema sebi. Vaša je budućnost u velikoj mjeri određena vašim današnjim izborima. Na okolnosti ne možete uvijek uticati, ali možete izabrati svoj cilj. Nema sumnje da se danas obraćam budućim uspješnim mladim ljudima koji će znati da odaberu pravi put i da će vaša škola biti ponosna na vas“, kazala je Žižić uvjerena da će i oni biti ponosni na to što su bili učenici Osnovne škole „Olga Golović“, kao i na sve što im je ona pružila.

Koliko je škola „Olga Golović“ doprinijela njihovom „naoružavanju u osvajanju znanja“ pokazaće, smatra direktorica, vrijeme koje je ispred njih. 

„Sada odlazite u srednju školu  i nastojte čuvati, širiti i produbljivati znanje i vrijednosti  oko čega smo se zajednički trudili da vam prenesemo. Jedino tako bićemo ponosni jedni na druge. Vaši učitelji i nastavnici i vaša škola nastaviće da rastu samo ako vi porastete do vaših snova, do vaših želja, do vaše velike budućnosti“, dodala je ona.

Učitelji i nastavnici su, kako je naglasila, svojim radom pokušali da im prenesu znanje, ali i jednu životnu, najbitniju poruku.

„Ta poruka glasi: „najbolji način da predvidiš budućnost jeste da je stvoriš onakvom kakvu je želiš“. Okolnosti u životu ne možemo birati, ali možemo birati naše reakcije na te okolnosti. Vi odlučujete. Izgradite vašu budućnost onako kako vi želite. Do velikih se visina uspinjemo zavojitim stubama. Podstičem vas da krenete na taj put i ne pristajete na ništa manje od onoga što istinski duboko u sebi želite. Ako budete uvijek išli, stići ćete gdje ste naumili. Ne brinite previše o onome što ne možete, jednostavno činite ono što možete, onako kako samo vi to možete. Koristite darovitost koju posjedujete. Hrabro poletite u život i neka vas svijet prigrli istom toplinom“, kazala je ona čestitajući svim nagrađenim učenicima, njihovim mentorima i roditeljima.

Diplomu „Luča“ dobilo je 15 učenika: Gardašević Kristina, Pantović Jakša, Eraković Nina, Ilić Bodin, , Vojvodić Sofija, Antović Ivan, Ćetković Milica, Kilibarda Janko, Kovačević Katarina, Marjanović Martin, Soldo Ljiljana, Spaić Mia, Vučetić Nevena, Muratović Nikolina i Kilibarda Maša koja je dobila i nagradu za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta na „Maloj maturi“.

Fondacija “Marija Kotri” nagradila najboljeg učenika

Direktorica je na današnjoj svečanosti posebno pozdravila Svetlanu i Đordjija Kotri, ispred Fondacije „Marija Kotri“ koji su upriličili prigodan poklon – laptop računar za jednog učenika iz grupe najboljih.

Ove godine tu titulu je ponijela Milica Ćetković.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.