Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ozrinići dobili teren za košarku

Gov.me
 • Autor onogost.me
 • 19.03.2024. u 19:51
U MZ Ozrinići danas je svečano otvoren teren za košarku.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta i mladih, za ovaj projekat je izdvojeno 20.000 eura.

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić rekao je da je danas poseban dan za mjesnu zajednicu Ozrinići, jer dobijaju novi košarkaški teren koji će biti mjesto okupljanja, zabave i sportskog duha za sve i poželio da na ovom terenu stasavaju mladi talenti, koji će braniti boje Crne Gore na velikim takmičenjima.

"Na ovom mjestu se održava i turnir u basketu 3x3, koji nosi ime legende jugoslovenske i crnogorske košarke Žarka Varajića, osvajača medalja sa reprezentacijom Jugoslavije, kao i Kupa evropskih šampiona sa KK Bosna. Takvo ime zaslužuje da teren na kojem se igra turnir koji nosi njegovo ime ima najbolje moguće uslove za održavanje. Ponosan sam na to što kao ministar sporta i mladih mogu reći da je resor na čijem sam čelu uradio sve da to danas bude moguće", kazao je Šćekić.

On je napomenuo da je demografija veoma bitna za Crnu Goru i da će biti jedan od prioriteta Vlade, jer je uzaludno praviti terene ako neće biti djece da na njima igraju.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, rekao je da je adaptacija terena u Ozrinićima primjer uspješne saradnje između Opštine, Ministarstva i Mjesne zajednice, kao i da u budućnosti očekuje još ovakvih projekata u Nikšiću.

Miodrag Rojević, predsjednik MZ Ozrinići, zahvalio  Šćekiću što su prepoznali značaj ovakvog projekta za Ozriniće i napomenuo da su ove godine upisana dva odjeljenja osnovaca, što je najviše u prethodnih nekoliko godina, pa će ovaj teren biti iskorišćen na najbolji način.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.