Pavićević: Volonterizam na niskom nivou

13989451_632198533609473_164892252_n
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 12.08.2016. u 11:26

Volonteri Crne Gore održali su performans na Trgu Slobode sa namjerom da, kako je kazao  izvršni direktor te NVO, Mirko Pavićević, mirnim putem pokažu kako je volonterizam u Crnoj Gori na niskom nivou.

„Razlog toga je što organizatori volontiranja nas gledaju kao poslednju rupu na svirali. Moram da posjetim i na Zakon o volontiranju, da četiri sata dnevno volonter mora da radi i ima obezbijeđenu hranu i piće a u poslednje vrijeme to nije obezbijeđeno. Razlog našeg performansa je Balkan Dens Festival gdje smo ostali na cjedilu. Imali smo savršenu saradnju sa organizatorima festivala, ali drugu noć kad je nastup otkazan naši volonteri su bili prepušteni sami sebi. Uz pomoć gospođe Trajanke Ristić oni su uspjeli da dođu do Bara, odakle su zahvaljujući Željezničkom prevoz došli u Nikšić“, podjsetio je on.

Dodao je i da njihova organizacija posluje u gradu već tri godine, te da su dosad kroz donaciju osnovnih sredstava za život obezbijedili oko 19.000 eura.

„Zaista je bolna situacija kada posle tri godine rada i truda ne znate kako da postavite organizaciju prema ljudima kojima ste potrebni“, istako je on.

„Smatramo da ako naša lokalna uprava i država i Zakon ne reguliše volonterski rad moraćemo da ugasimo organizaciju. Dodao bih i da mi i dalje opstajemo i realizujemo program „I ja sam vaš drug“, gdje na kreativan način učenicima pokažemo da djeca sa smetnjama imaju jednaka prava. A želim da kažem da ćemo biti i kandidati za nagradu oslobođenja grada. Iza nas stoje dobra djela, ali i  preko 250 građana koji su potpisali inicijativu“ zaključio je Pavićević i pozvaos sve da se pridruže i pomognu u organizaciji realizaciji predsojećeg Bedem festa.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, a u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.