Penzije neće kasniti

penzioneri-111
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.08.2016. u 08:19

Crnogorski penzioneri ne treba da brinu, jer će isplata penzija, i nakon uvećanja koje je stupilo na snagu 1. jula, biti redovna svakog 20. u mjesecu.

To je Dnevnim novinama rekao direktor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore Dušan Perović.

Perović je istakao da su budžetom Fonda PIO za 2016. godinu planirana dovoljna sredstva koja će omogućiti nesmetanu i redovnu isplatu svih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

„Tako je predviđeno da 20. avgusta, kao i do sada, bude isplaćena redovna penzija za jul ove godine, uključujući i vanredno usklađivanje nominalnog iznosa najniže penzije od 20 odsto, kao i usklađivanje penzija, vrijednosti penzije za jedan lični bod i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za tri odsto počev od 1. jula 2016. godine”, rekao je Perović za Dnevne novine.

On je podsjetio da je prije usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o PIO, Fond PIO izvršio detaljnu i sveobuhvatnu analizu svih faktora koji utiču na kretanje izdataka po osnovu prava iz PIO, kojom je procijenjeno da će raspoloživa sredstva u Budžetu Fonda PIO za 2016. godinu omogućiti redovnu isplatu prava iz penzijskog i invalidsko osiguranja i nakon vanrednog usklađivanja penzije.

“Usklađivanje će dovesti do povećanja ukupnog fonda za penzije na mjesečnom nivou oko 1,3 miliona eura, odnosno oko četiri odsto više u odnosu na penzije prije usklađivanja”, precizirao je Perović.

Prema njegovim riječima isplata penzija i ubuduće bi trebalo da bude redovna, odnosno svakog 20. u mjesecu za prethodni mjesec, a to tim prije jer je Vlada u ekonomskoj politici, pored ostalog, stavila u prioritete redovnost i sigurnost isplate penzija i na osnovu toga obavezala Ministarstvo finansija i Fond PIO na sprovođenje te politike.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.