Perović: Ko je zastaklio centar grada?; Vuković: Podnijećemo krivičnu prijavu zbog uzurpacije javnih površina

onogost.me
 • Autor Marija Goranović
 • 27.04.2023. u 13:17
Pitanje izgleda centra grada pod Trebjesom i popularnih zastakljenih terasa danas je pokrenuto na sjednici Skupštine opštine Nikšić.

Rajko Perović, član Kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“ kazao je da se „zastaklio centar Nikšića“.

„Ovih dana vidimo zastaklio se centar Nikšića, mijenja se centar, mijenja se plan Josipa Sladea… Svi ugostitelji treba da zastakle ulice, na šta liči centar grada? Ko je to dozvolio?“, pitao je danas Perović uz opasku čiji su trotoari.

Predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković najavio je da će opštinski odbor podnijeti krivičnu prijavu zbog uzurpacije javnih površina.

„Mi ćemo podnijeti krivičnu prijavu i tražiti da se postupi po njoj. Interesantno je da nijeste primjetili i kad smo mi došli bile su te zastaklnjene bašte koje ne ispunjavaju uslove saglasno propisima. Koliko je meni poznato, zastakljivanje terasa nije dozvoljeno, naslanjanje pergola na fasade nije dozvoljeno i stravično je da neko zatvori trotoar, da neko zatvori pješački prelaz, da neko prekrši niz propisa, ali koliko ja znam nadležni organi su pokrenuli postupak“, kazao je Vuković.

Naveo je da je saglasan da se ti objekti moraju dovesti u red i da će to biti sprovedeno po slovu zakona. Vuković je obećao da će lično i kao klub koji zastupa insistirati na tome.

Predsjednik Opštine Marko Kovačević kazao je da sve treba uraditi po zakonu i pozvao inspekciju da uradi svoj dio posla.

„Mi smo kao lokalna uprava odlučili da naredne godine kandidujemo jedan projekat koji podrazumijeva nastavak popločavanja Trga, od Starog Jadrana do SDK, gdje ćemo onda kad se taj projekat završi, revidirati sve odnose sa vlasnicima lokala i terasa i urediti sve na jedan novi način“, naveo je Kovačević.

Kovačević: Najvažniji rezultat broj radnih mjesta

Kovačević je na današnjoj sjednici, obrazlažući izvještaj o radu za prošlu godinu, kazao da je najvažniji rezultat da se broj radnih mjesta u našem gradu povećava. Istakao je da su uspjeli da vrate Željezaru, otvoren je Dom za stare, „Noblvud Adriatik“ otvorila je fabriku u Nikšiću gdje je zaposleno 200 ljudi, kroz projekat EPCG-a Solar zaposleno je 500 ljudi. Pohvalio se da su radili dosta i po pitanju infrastrukture. Prošle godine je asfaltirano 30 km puteva, dok od početka ove osam.

Šef Kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“ Boris Muratović, komentarušući izvještaj, rekao je da se u dokumentu premalo pažnje posvetilo projektu osvjetljenja grada koji će koštati oko 9,5 miliona eura. Mišljenja je da se projekat nije mogao odobriti bez saglasnosti svih odbornika.

„Za taj projekat smo morali da zajednički donesemo odluku ovdje, da čujemo argumente za i protiv tog projekta. Jer imamo ogroman novac, mi plaćamo jednu sijalicu 882 eura, pri tom imamo zaduženje 20 godina. To jeste led rasvjeta, sigurno će štednja biti veća po pitanju korišćenja električne energije, ali smo vidjeli u gradu da to baš sjajno ne funkcioniše, čekamo da se završi instalacija da vidimo hoće li dati efekte željenog“, kazao je Muratović.

Opozicija je imala zamjerke na slabu realizaciju kapitalnog budžeta, sanaciju deponije Mislov do, gradnju Vatrogasnog doma….

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

  1. Stvarno odbornici DPS imaju šta da kažu .Vidio se njihov učinak za ovaj grad prethodnih 30 godina .

  2. dps je unistio grad i sad oni nesto imaju da zamjeraju sto se “Galerija” zastaklila to nije propisno ni po kakvom osnovu al drugovi moji odavno je Niksicko “Sutomore” zastakljeno sve potpisali odbornici dps ajde malo se vratite unazad i ostavite vise novu vlast da radi svoj posao

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Elektroprivreda Crne Gore je danas, nakon što su završene ugovorne obaveze po osnovu sporazuma o zajedničkoj izgradnji, predala opštini Nikšić na upotrebu park šumu Krupac. Sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta izgradnje park šume Krupac podrazumijevao je rekonstrukciju zelenih površina sa izgradnjom rekreativnih sadržaja i igrališta.
  U skladu sa mjerama i aktivnostima koje Uprava policije preduzima u cilju unapređenja stanja bezbjednosti drumskog saobraćaja u Crnoj Gori, službenici saobraćajne policije su izveli jednodnevnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „Tehnička ispravnost“.