Počela gradnja Vatrogasnog doma, Tadić: Istorijski dan za Vatrogasno- spasilačku jedinicu Nikšić

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 16.09.2023. u 12:45
Iz Stare varoši, zgrade nekadašnjeg zatvora, nakon više od deceniju, nikšićki vatrogasci-spasioci preseliće u novi dom.

Danas je i zvanično položen kamen temeljac za novi dom koji će se nalaziti pored kružnog toka na uglu Bulevara 13. jula i Trebješke ulice.

Vatrogasni dom površine 2.500 kvadrata gradiće se na parceli od 5.000 metara kvadratnih, korisne površine oko 3.500 kvadrata.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, koji je položio kamen temeljac sa predstavnicima lokalne vlasti, poručio je da su ponosni na nikšićke vatrogasce-spasioce.

„Od strane države imate neizmjerno poštovanje i Vlada Crne Gore će uvijek pružiti podršku opštini Nikšić i svim ostalim opštinama u cilju poboljšanja materijalnog statusa vatrogasaca- spasilaca i infrastrukture. Zaista sam srećan što smo došli do ove tačke. Saradnja sa lokalnom upravom u Nikšiću je perfektna. Svim vatrogascima-spaciocima, njihovim porodicama, želim da iskažem dubok naklon za sve što ste radili u prethodnom periodu i za sve što ćete raditi ubuduće. Neka izradnja novog Doma bude početak ukupnog izdizanja vatrogasaca širom Crne Gore“, kazao je Abazović.

Poželio im je da imaju što manje posla, te da je siguran, kada bude trebalo, njihova intervencija u najkraćem roku neće izostati.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Slavko Tadić istakao je da je ovo istorijski dan za Vatrogasno- spasilačku jedinicu Nikšić.

„Posebno želim da istaknem rad lokalne uprave i saradnju sa Vatrogasno-spasilačkom jedinicom koja slobodno može da služi za primjer svim lokalnim zajednicama kako treba brinuti, obučavati i opremati svoje vatrogasce-spasioce. Svima smo za nauk. Dokaz svega toga je i današnji dan. Mnogo smo se borili za današnji dan i dočekali smo ga. Samim odnosom prema vatrogascima-spasiocima pokazujete i odnos prema građanima grada Nikšića, na čemu sam vam kao građanin zahvalan“, kazao je Tadić.

On je zahvalost uputio i kolegama.

„Ogromna zahvalnost prema svemu što ste uradili, na svakoj akciji za sve naše sugrađane. Čast mi je i ponos što sam dio vas. Znam koliko dijelimo ovo zadovoljstvo“, kazao je Tadić.

Predsjednik Opštine Marko Kovačević kazao je da je Nikšić u prethodne dvije godine postao jedno veliko gradilište, te da je Vatrogasni dom, čija je vrijednost preko tri miliona eura, najveći projekat koji započinju u ovom mandatu.

Prva faza, ukupne vrijednosti 700 hiljada eura, trebalo bi da bude gotova do marta, a Kovačević se nada da će naredne godine odmah početi i sa drugom fazom.

„Služba zaštite i spasavanja kao najbolja služba u našem gradu, služba od koje zavise i mnogi životi, zaslužuje da ima najbolje prostorije. Dobijamo jedan vrijedan infrastrukturni projekat, dobijamo jednu novu sliku na ulazu u naš grad i ovo je samo prvi u nizu projekata koji ćemo započinjati i završavati“, kazao je Kovačević.

Predsjednik Skupštine opštine Nemanja Vuković kazao je da ovo veliki dan za Nikšić, kao i da je konačno uvažen rad, trud i zalaganje vatrogasaca.

Ugovor o izvođenju radova sklopljen je između Opštine Nikšić i “L-Gradnje” DOO Nikšić, sa podugovaračima AD “Mehanizacija i programat” i “MontEnergo” DOO Nikšić.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.