Nova zgrada RTNK biće završena za osam mjeseci

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 07.11.2022. u 11:50
Počela je rekonstrukcija dijela Doma revolucije, u kojem će biti smještena Radio-televizija Nikšić.
Početak radova ozvaničio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.
„Ovo danas je možda i najznačajniji projekat po više osnova, što će naša lokalna televizija, koja je dobila i nacionalnu frekvenciju, dobiti novi prostor i novu zgradu. Ovim ćemo oplemeniti ovaj dio Doma revolucije, što će nam olakšati put za čitav taj dugogodišnji, decenijski projekat dovedemo do kraja i naravno dobićemo jedan reprezentativan prostor koji će promijeniti sliku našeg grada i ona će biti mnogo ljepša“, istakao je Kovačević.
On se zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, ističući da će biti završen sljedeće godine.
„Vrijednost projekta je 1.800.000 eura, sa PDV-om. Rok izvršenja je osam mjeseci. Izvođač je LD gradnja. Sve će ići u najboljem redu i nadam se da ćemo u toku naredne godine imati jedan novi reprezentativan objekat a i da će naša televizija imati sa čime da se ponosi zajedno sa svima nama“, kazao je Kovačević.
Maja Delić iz Uprave kapitalnih projekata je istakla da je objekat dosta u zahtjevnom stanju i rekonstrukcija sama se odnosi na preko 2.000 metara kvadratnih u kojoj će biti smještene prostorije televizije.
„Tu su pored osnovnih sadržaja, kancelarije administracije, tehničke prostorije, studio, i sve ono prateće što je potrebno za funkcionisanje jedne televizije. Nadam se da ćemo sve planirane radove završiti u planiranom roku“, istakla je Delić.
Direktor RTVNK Nikola Marković je istakao da danas svjedočimo jednom duhu zajedništva RTVNK i ogromnoj podršci koju su dobili od lokalne samouprave.
„Kada imate podršku onih koji su vas osnovali ,možete da ostvarite san mnogih generacija nikšićkih novinara“, zaključio je Marković.
Predsjednik Skupštine opštine Nemanja Vuković saopštio je da će ovim projektom uljepšati grad i stvoriti pretpostavke za dalji napredak i razvoj RTNK.
“Posebno se radujem ovom, novom uspjehu, jer smo prošle godine u ovo doba, upravo oko ovog projekta, imali ‘trku sa vremenom'”, kazao je Vuković.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Turistička organizacija Nikšić i ove godine, povodom predstojećih praznika organizuje akciju za izbor najljepšeg novogodišnjeg izloga pod nazivom „Novogodišnja čarolija u izlogu“.
  Na samom upisu Filozofskog fakulteta UCG, prema psihologiji sam već gajila ljubav koja je svakim danom postajala sve veća, te je ona do danas uspjela da postane nešto bez čega sebe ne mogu ni da zamislim, riječi su studentkinje Filozofskog fakulteta Milene Abramović (9.53) koja je proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2022/23.