Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
11:17
18.11.2020.

Počelo asfaltiranje seoskih puteva u Župi

U Župi Nikšićkoj danas je počelo asfaltiranje oko 2,5 km seoskih puteva, kroz program Ministarstva poljoprivrede, IFAD-a i opštine Nikšić.


"Ovo je jedan od benefita za naše mjesto, koji je proistekao iz dobre komunikacije Savjeta MZ Župa Nikšićka sa Ministarstvom poljoprivrede, dosadašnjim ministrom Simovićem i rukovodstvom opštine Nikšić. Mjesna zajednica duguje zahvalnost i Igoru Jovanoviću i njegovim saradnicima koji sprovode IFAD program i koji su imali razumijevanja za zahtjeve koji su dolazili od strane MZ Župa Nikšićka", naveo je predsjednik Savjeta pomenute mjesne zajednice Dragoljub Radulović. 

Kroz program IFAD-a, kako je podsjetio, je u posljednje dvije godine u Župi asfaltirano oko pet kilometara puteva, a oko 60 domaćinstava je iskoristilo subvencije za poljoprivredne mašine i nabavku visokosteonih junica.

Sa završetkom pomenutih puteva u ovoj godini će, navodi Radulović, zajedno sa opštinskim programom, u Župi biti asfaltirano oko sedam kilometara puteva, a za predhodne tri godine će to ukupno biti oko 17 kilometara čime se, smatra, značajno unaprijedila seoska putna infrastruktura.

"Sve ono što smo planirali u ovoj godini smo i ostvarili, a naša nastojanje će biti da se i u narednoj godini nastavi kontinuitet ovih aktivnosti, iako smo svjesni da će to zavisiti od mnogih faktora u društvu, kako ekonomskih, političkih tako i same zdravstvene situacije prouzrokovane koronavirusom. No, ipak čvrsto vjerujem da će se u narednoj godini Župa prepoznavati po dobrim aktivnostima, na zadovoljstvo njenih mještana", poručio je Radulović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:32
  24.11.2020.

  Služba hemijsko, biološko, radiološko, nuklearne odbrane (HBRNO) Vojske Crne Gore neprestano radi na dekontaminiranju objekata i javnih površina.

   

 • 09:57
  24.11.2020.

  Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) realizovalo je predavanje na temu „Crna Gora i emisije izduvnih gasova-standardi i izazovi“.

 • 09:13
  24.11.2020.

  U Crnoj Gori jutros se na većini puteva saobraća nesmetano, a vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 09:05
  24.11.2020.

  Ovo je jedna drugačija i posebna priča, priča o toplini, uspomenama, porodici i starim, a pomalo zaboravljenim vrijednostima koje nam moderni život neumoljivo šalje u zaborav.