Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
14:34
10.6.2021.

Počelo nasipanje deponije Mislov do, požar pod kontrolom

Na neuređenom gradskom smetlištu "Mislov do", na kojem je od avgusta prošle godine aktivan požar koji su prouzrokovali deponijski gasovi, počelo se sa sanacijom deponije nasipanjem zemlje.


Vukašin Đurđevac, poslovođa na deponiji "Mislov do", kazao je da je nasipanje zemlje jedno od sigurnijih rješenja gašenja požara.

“Zahvaljujući mukotrpnom radu mogu reći da vatre na deponiji Mislov do više nema. Problem sa ogromnim dimom je takođe riješen. Radimo po citav dan, kako mi zaposleni na deponiji tako i privatnici koji dovoze materijal tj zemlju za nasipanje. Pokazalo se da je jedno od sigurnijih rješenja za gašenje požara upravo nasipanje zemlje. Narednih dana ćemo nastaviti sa ovom akcijom nasipanja deponije kako bi bili sigurni da je sa požarom završeno. Samo tokom jučerašnjeg dana smo preko 300 kubika zemlje nasuli na deponiji. Tako da konacno građani i mještani grada Nikšića mogu da vide zaista rezultat našeg rada”, kazao je Đurđevac.

Foto: DMEN 

On je iskazao očekivanja da će Opština naći rješenje za vodosnadbijevanje deponije kao i izgradnje reciklažnog centra na Mislovom dolu.

“Nadam se da će i u budućnosti biti dobra saradnja opštine Nikšić, JKP “Komunalno Nikšić” kao i vatrogasnog preduzeća. Nadam se da će opština naći rješenje za vodosnadbijevanje deponije kako bi uvjek mogli reagovati na vrijeme i kako ne bi dolazilo do ovakvih nekontrolisanih požara koji su na štetu zaposlenih na deponiji kao i građana koji žive u blizini Mislovog dola. Takođe vjerujem u obećanje opštine da će se vrlo brzo naći trajno rješenje ovog problema u vidu izgradnje reciklažnog centra na Mislovom Dolu”, naveo je Vukašin Đurđevac.

Ostale vijesti iz kategorije