Porastao broj ljekara u javnom zdravstvenom sistemu

doctor-3264979_960_720
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 14.10.2023. u 12:52
U Ministarstvu zdravlja ističu da je u posljednjih godinu dana zabilježen znatan porast broja ljekara koji čine dio javnog zdravstvenog sistema u odnosu na prethodne godine.

Kako navode u saopštenju, u posljednjih godinu Ministarstvo je spriječilo u velikom dijelu odlazak ljekara na rad u inostranstvu i poboljšalo trend njihovog povratka u Crnu Goru.

“Kontinuirano se radilo na izgradnji svih kapaciteta kako bi se uslovi rada i života naših zdravstvenih radnika poboljšali, a naš javni zdravstveni sistem postao je primamljiv za ljekare, kako iz naše države, tako i iz okruženja. Kao dokaz ovim navodima imamo povećan broj ljekara u javnom zdravstvenom sistemu, te ove godine, prema podacima koje je Fond za zdravstveno osiguranje dostavio Ministarstvu zdravlja, imamo 1.969 ljekara koji čine dio našeg javnog zdravstvenog sistema. U 2022. godini 1.887 ljekara činilo je javni zdravstveni sistem, dok je samo godinu dana ranije taj broj bio za 14 ljekara manje, odnosno u septembru 2021. godine 1.873. Podaci govore u prilog činjenici dobrog poslovanja trenutnog rukovodstva i zalaganja za građane i zdravstveni sistem menadžmenta pod rukovodstvom Ministarstva zdravlja”, navode u saopštenju.

U prethodnoj godini u zdravstveni sistem, kako su dodali, uloženo je više od 50 miliona eura. Započeta je izgradnja nekoliko klinika, izvršena je rekonstrukcija i adaptacija svih zdravstvenih objekata, otvarene su nove jedinice Hitne medicinske pomoći u mjestima gdje ih do sada nije bilo, kao i rekonstrukcija postojećih, obezbijeđeni su najsavremeniji medicinski aparati i na taj način obezbijeđeni su kvalitetni uslovi rada našim zdravstvenim radnicima, a samim tim stvorena je sigurnost kod građana da će im se na najefikasniji i najadekvatniji način pružiti zdravstvena zaštita.

“Cilj Ministarstva zdravlja je vraćanje povjerenja u javni zdravstveni sistem i unapređenje istog, a kao krovna institucija stojimo i uvijek ćemo čvrsto stajati uz zdravstvene radnike i njihov istrajan rad za dobrobit svakog pacijenta”, zaključuju u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.