Požar uništio dio krova porodice Peković

bb8a34d421fb9047acb4818615b260c6937c677ce95e3b4e3a6194d1b0938433
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 08.01.2019. u 12:09

U požaru koji je juče izbio oko tri sata na kući porodice Peković, u naselju ispod Trebjese, uništen je dio krova i kompletan inventar u dnevnom boravku. 

Zahvaljujući psu koga pomenuta porodica ima i koji ih je probudio, srećom nije bilo žrtava, a materijalna šteta je velika.

“Imamo šnaucera Marba i oko tri sata skočio je na mene kako bi me probudio, a zatim je počeo da vuče sina koji je pored mene spavao. Ustao sam i vidio da je kuća puna dima i da ispod krova izbija vatra. Uspio sam da izvedem vani dvanaestogodišnjeg sina Matiju i oca Branka, koji ima 78 godina i koji je slabo pokretan. Da nije bilo psa vjerovatno bi svi bili mrtvi”, priča Aleksadar Peković.

On i komšija Bijelić su pokušali da ugase vatru, a u međuvremenu su stigli i vatrogasci koji su brzo lokalizovali požar.

“Dojavu o požaru smo dobili oko 3.20 sati i odmah je otišlo jedno vozilo sa šest vatrogasaca. Kada su stigli, vatra se već bila rasplamsala, obuhvatila dio krova i uspjeli smo brzo da je ugasimo, ali je pričinjena veća materijalna šteta”, kazao je Veselin Gardašević, starješina Službe zaštite i spasavanja.

Trojica Pekovića žive od Brankove penzije koja iznosi oko 170 eura i toga što Aleksandar, radeći fizičke poslove, uspije da zaradi.

“Vatra je izbila od komina, u potkrovlju. Sve je uništeno, ali dobro je da nikome ništa nije bilo. Snaći ćemo se nekako”, kazao je Aleksandar.

Prema riječima Gardaševića, vatrogasci su u ovoj godini imali pune ruke posla. Juče je gorjela i štala u naselju Gvozdenice, a požar je prijetio da se proširi i na okolne kuće.

“U Gvozdenicama je gorjela štala u kojoj se nalazilo sijeno. Štala je vlasništvo Velja Gogića. Intervenisalo je 11 vatrogasaca sa troje vozila i uspjeli smo da brzo ugasimo požar jer je vatra prijetila da se proširi i na okolne kuće. Prethodnog dana je gorjelo nisko rastinje na Glavi Zete i vatra je krenula prema postrojenjima. Srećom, i tu smo pravovremeno reagovali”, kazao je Gardašević.

Prema njegovim riječima prvih osam dana januara imali su preko 30 intervencija i u svim slučajevima su u pitanju dimovodne instalacije i pomoćni objekti.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.