Autor: onogost.me
Foto: PP Piva
12:36
6.6.2020.

PP "Piva": Uređeno splavište, postavljen novi vidikovac

Iščekujući početak turističke sezone, zaposleni u Parku prirode “Piva“ realizovali su niz aktivnosti kako bi spremno dočekali turiste i omogućili im što ugodniji i sigurniji boravak na teritoriji opštine Plužine. Nadzornici Parka obilazili su teren, čistili su smeće, i ono što ih posebno obradovalo je činjenica da je iz godine u godinu primjetna manja količina smeća.


“To je svakako zasluga lokalnih mještana, ali i turista, koji su prepoznali potrebu očuvanja životne sredine i odlaganja smeća na za to predviđena mjesta”, saopštili su iz PP “Piva”.

I ove godine nastavljeno je sa postavljanjem mobilijara, pa su lokacije koje turisti posjećuju Kneževići, Šarići, Nedajno, most na rijeci Pivi, Soko grad, Marića česma postale bogatije za nove klupe i drvene košare za odlaganje smeća.

“Postavljen je novi vidikovac u selu Kneževići odakle se pruža prelijep pogled na šumski kompleks u Borju, kao i Pivsku planinu i Durmitor. Uređeno je i prošireno splavište na Brštanovici, polaznoj tački za rafting”, istakli su iz Parka prirode.

Uz pomoć mehanizacije Komunalnog preduzeća probili su i raskrčili pješačku stazu u dužini od četiri kilometra koja vodi od mosta na rijeci Pivi na Šćepan Polju do Čokovog vrela, slijedi njeno obilježavanje adekvatnom signalizacijom

“Obilježena je nova pješačka staza koja polazi iz Milogore do Bešića na planini Kapavici u dužini od 7,5 kilometara, a u planu je njen produžetak do repetitora na Unču. U mjestu Lijećevina, u selu Brijeg, prokrčili smo stazu i očistili zapušteno stepenište koje vodi do spomenika koji je otkriven 13. jula 1981. godine i koji je posvećen održavanju komunističke partijske škole”, naveli su iz PP “Piva” i dodali da će i u narednom periodu nastaviti sa brojnim aktivnostima kako bi svima koji dođu u Pivu upotpunili boravak, ali i obogatili turističku ponudu.

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:25
  6.7.2020.

  Neradni dani povodom Dana državnosti Crne Gore biće 13. i 14. jul, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 • 10:03
  6.7.2020.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama na sjeveru.

 • 09:58
  6.7.2020.

  Značajan broj saobraćajnih nezgoda koje se dešavaju u samom gradskom jezgru, posledica su propusta vozača, koji se ogledaju u činjenici, da se isti  nijesu prethodno uvjerili da na bezbjedan način mogu preduzeti željenu radnju vozilom, kao i zbog činjenice da nijesu blagovremeno o svojoj namjeri  obavjestili druge učesnike u saobraćaju, uključivanjem pokazivača pravca, tzv . žmigavca, saopšteno je iz Uprave policije.

 • 07:55
  6.7.2020.

  Uprava policije je organ čija je obaveza da stvara siguran bezbjednosni ambijent građanima Crne Gore i svim drugim pravnim i fizičkim licima, radeći svakodnevni posao u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima (preduzima neophodne mjere i radnje na očuvanju javnog reda i mira, bezbjednosti i sigurnosti građana i imovine, kao i sprečavanjem i otkrivanjem krivičnih djela i prekršaja i drugih nezakonitih radnji), pojašnjava predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević.