Predstavljen Nacrt nove opštinske strategije za mlade

23795191_801381166714051_7325871098485095079_n
Omladinski klub Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 24.11.2017. u 10:21

Preko 40 predstavnika nevladinih organizacija, institucija, učenika, studenata, političkih partija, škola, mladih, kako sa lokalnog tako i nacionalnog nivoa, prisustvovalo je jučerašnjoj Konferenciji nikšićkog aktivizma koju je organizovao Omladinski klub Nikšić.

Konferenciju je otvorio predsjednik tog kluba Miroslav Stanišić poželivši dobrodošlicu prisutnima, nakon čega je kratko predstavio šta je to već više od tri godine činilo neprestanu borbu kluba za bolji položaj mladih u Nikšiću, kao i rezultate poslednjeg istraživanja.

Vanja Kontić, ispred Ministarstva sporta podsjetila je na trenutno aktuelni institucionali i pravni okvir  omladinske politike na nacionalnom i lokalnom nivou. Ona je takođe pohvalila rad Omladinskog kluba Nikšić i istakla da se trenutno sprovode izmjene i dopune Zakona o mladima koje će bolje i kvalitetnije definisati položaj i status omladinskih klubova i centara, krovne organizacije za mlade, registra omladinskih organizacija i slično.

Cilj konferencije je bio finalizovanje izrade opštinske strategije za mlade za period 2018-2021. opštine Nikšić (ranije LPAM). Tokom konferencije je na interaktivan i krativan način predstavljen nacrt strategije čime se u nastavku  word cafe metodom omogućilo da svi prisutni u sklopu svog djelovanja rada i ekspertize i interesovanja, daju konkretne preporuke koje će biti uključene u novu opštinsku strategiju, a koje će unaprijediti položaj mladih u gradu pod Trebjesom.

Prioritetne oblasti u sklopu nove opštinske strategije za mlade su: obrazovanje, unapređenje zapošljivosti mladih, bezbjednost i zdravlje, učešće mladi, socijalna politika i socijalna zaštita, slobodno vrijeme i kultura.

„Ostala je velika zabrinutost da lokalna samouprava i dalje nema sluha za mlade i ne želi da ulaže i učestvuje u razvoj omladinske politike, te su i ovaj put izostali uz uredno dostavljen poziv Kancelariji za mlade i predsjedniku opštine Nikšić“, naveli su iz Omladinskog kluba.

Konferencija je završni događaj projekta Izrada nacrta Lokalnog akcionog plana mlade opštine Nikšić koji sufinansira Ministarstvo sporta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.