Predstavnici Opštine Plužine ukazali na otvorena pitanja ekonomskog državljanstva i eksproprijaciju zemljišta

Ministarstvo finansija
 • Autor onogost.me
 • 03.03.2023. u 12:29
Ministar finansija Aleksandar Damjanović sastao se sa predsjednikom i glavnim administratorom Opštine Plužine, Slobodanom Delićem i Vladimirom Kneževićem kako bi razgovarali o aktuelnoj situaciji i potrebama ove lokalne samouprave.

“Predstavnici opštine su ukazali na otvorena pitanja u vezi ekonomskog državljanstva, raspolaganja i stavljanja u promet zemljišta u vlasništvu opštine, odnosno eksproprijacije za potrebe izgradnje sportske hale, stadiona i parkinga,  ali i potrebe rješavanja stambenih pitanja zaposlenih posredstvom razmjene stanova. Takođe, tema razgovora bila je iznalaženje modela za isplatu zaostalih zarada radnicima fabrike elektroda Plužine”, navodi se u saopštenju.

Ministar je ukazao na spremnost resora kojim upravlja da pruži podršku ravnomjernom regionalnom razvoju, sa akcentom na opštine na sjeveru zemlje kao što su Plužine, u kojima je odliv stanovništva povećan, i u koje se u prethodnom periodu nije ulagalo.

U tom smislu, kako je ministar naglasio, prihodi iz ekonomskog državljanstva omogućiće opštinama da kandiduju razvojne projekte i adekvatnije valorizuju resurse sa kojima raspolažu.

Na sastanku je dogovoreno da se u daljoj komunikaciji, na nivou operativnih timova, stvore tehničke pretpostavke za rješavanje pomenutih pitanja.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U crnogorskom MUP-u od pet letjelica aviohelikopterske jedinice nijedna nije operativna. Postavlja se pitanje kako ići u akcije spašavanja koje zahtijevaju pomoć iz vazduha. Iz Vojske, koja raspolaže sa pet helikoptera, ističu da to nije njihov primarni zadatak ali da su u prethodne dvije godine imali dosta angažovanja zato što takvim zadacima druge institucije nijesu mogle da odgovore.
  Ljetnje računanje vremena počinje večeras. U noći između subote i nedjelje kazaljke ćemo pomjeriti za sat unaprijed, odnosno sa 2:00 na 3:00 časa. Spavaćemo sat vremena manje, ali će dan biti duži.