Pretresom oduzeto šest komada vatrenog oružja

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 08.10.2023. u 11:08
Nikšićka policija je, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.N. (28) i tom prilikom pronašla i oduzela tri pištolja, tri lovačke puške i 15 komada municije, u ilegalnom posjedu.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić u petak, na osnovu prethodno preduzetih aktivnosti sproveli ciljanu akciju usmjerenu prema međunarodno traženim licima, a kojom prilikom izvršen pretres na lokaciji koje koristi lice blisko tim međunarodno traženim licima.

U odnosu na pronađeno oružje i municiju upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji se izjasnio da će nakon sprovedenog vještačenja i provjera putem međunarodne saradnje izjasniti o  pravnoj kvalifikaciji  o eventualnom postojanju krivičnog djela, naveli su iz UP.

“Dva međunarodno tražena lica, koja su srodnici M.N., se potražuju na međunarodnom nivou, zbog članstva u jednoj kriminalnoj organizaciji i izvršenju teških krivićnih djela sa elementima organizovanog kriminala i drugih krivičnih djela”, navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ tokom septembra 2023. godine izvršili ukupno 39 pretresa stambenih i drugih prostorija po raznim osnovama u cilju pronalaska vatrenog oružja, narkotika i predmeta koji potiču iz krivičnih djela, kojom prilikom je oduzeto 20 komada vatrenog oružja, od čega tri automatske puške, kao i 926 komada municije

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.