Prijave moguće od ponedjeljka, sredinom marta otvaranje Doma za stare

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 23.02.2023. u 17:45
Dom za stare u Nikšiću će biti otvoren sredinom marta, a zainteresovani građani od ponedjeljka mogu podnijeti zahtjev za prijem, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Zahtjev za prijem mogu podnijeti u Centru za socijalni rad ili direktno u Domu.

“U okviru Regionalnog stambenog programa završen je Potprojekat MNE 6 „Izgradnja Doma za stara lica u Nikšiću“, koji će vršiti prijem korisnika od ponedjeljka, dok je svečano ortvaranje planirano sredinom marta”, saopšteno je iz Ministarstva.

Podsjećaju da su građevinski radovi na objektu su počeli 16. septembra 2019. godine, a da ukupna vrijednost projekta iznosi 4.778.505 eura, od čega su donatorska sredstva 3.376.879 eura, a nacionalna kontribucija 1.401.626 eura.

“Nova institucija u sistemu socijalne zaštite zvanično je osnovana 8. maja 2020. godine, nakon čega je Ministarstvo rada i socijalnog staranja stvorilo administrativne uslove za rad ustanove u punom kapacitetu zaključno sa izdavanjem licence za rad”, navodi se u saopštenju.

Dom čini pet pet objekata, četiri paviljona za smještaj i upravnu zgradu sa ukupno 208 smještajnih jedinica, od kojih su 104 za raseljena i interno raseljena lica, a 104 za crnogorske građane, dodaje se u saopštenju.

Pored smještaja, navode, ustanova nudi niz drugih usluga i povoljnosti za starije osobe kao što su fizioterapija, radno-okupaciona terapija, primarna zdrastvena zaštita, usluge frizeraja, šnajderaja i sl.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U crnogorskom MUP-u od pet letjelica aviohelikopterske jedinice nijedna nije operativna. Postavlja se pitanje kako ići u akcije spašavanja koje zahtijevaju pomoć iz vazduha. Iz Vojske, koja raspolaže sa pet helikoptera, ističu da to nije njihov primarni zadatak ali da su u prethodne dvije godine imali dosta angažovanja zato što takvim zadacima druge institucije nijesu mogle da odgovore.
  Sutjeska je večeras savladala Primorje 95:83 u 19. kolu Prve crnogorske košarkaške lige i upisala 14. pobjedu u šampionatu.