Prije 13 godina zastava Crne Gore se zavijorila na krovu svijeta

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 23.05.2023. u 11:48
Prošlo je 13 godina od kada su trojica iskusnih alpinista, planinari iz PSD Javorak Nikšić i članovi Planinarskog saveza Crne Gore, Đoko Vujičić, Drago Vujović i Marko Blečić osvojili Mont Everest- Himalaji, najveći vrh na planeti.

Tog 23. maja 2010. godine na ponos svih planinara Crne Gore, kao i svih njenih građana, napravljen je taj najveći rezultat u crnogorskom planinarstvu, a samim tim uspjehom Crna Gora je postala 65. zemlja kojoj je to pošlo za rukom.

Velika volja, hrabrost i upornost naše alpiniste doveli su na sam vrh svijeta.

O pripremama, poteškoćama i neizmjernoj sreći na vrhu, sjutra 24. maja u multimedijalnoj sali KIC “Budo Tomović“ u Podgorici, sa početkom u 18 časova govoriće učesnici ove ekspedicije Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Vujović – Šlagi.

Izvor: CdM

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.
  Grupa maturanata okupila se ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja.