Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prijemni ispiti 2. i 3. jula

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje/ucg.me
 • Autor onogost.me
 • 01.07.2024. u 11:35
Prijemni ispiti na studijskim programima Univerziteta Crne Gore koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis u prvu godinu studija, polažu se od 2. do 3. jula 2024. godine prema rasporedu koji je istaknut na internet stranicama fakulteta i akademija. Prijemni ispiti se organizuju za upis na studijske programe: Medicina, Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Danas je u toku polaganje testova iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit, po rasporedu termina polaganja istaknutom na internet stranicama organizacionih jedinica.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 6. julom 2024. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Posljednji korak prilikom elektronskog upisa je elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju na Univerzitetu Crne Gore.

Pored potpisivanja putem elektronske lične karte, koji je dostupan bio i prošle godine, ove godine je studentima na raspolaganju i drugi način, koji je omogućio Crnogorski Telekom besplatno ustupajući studentima promo paket eTrust.

Usluga elektronskog potpisivanja Ugovora o studiranju razvijena je prošle godine u okviru projekta "E-usluge kao odgovor na Covid-19", koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom javne uprave. Cilj projekta je podsticanje mladih na korišćenje digitalnih servisa u interakciji sa institucijama, bez čekanja u redovima i prikupljanja dokumenata.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Na jugu sjutra vruće do 40 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. U subotu na sjeveru od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom, temperatura u padu.
  Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću ukinut je istražni pritvor.