Protest upozorenja na Jasenovom Polju, ukoliko ne dobiju odgovore u nedjelju blokada puta

Marija Vujović
 • Autor Marija Vujovic
 • 28.08.2023. u 11:58
Mještani Jasenovog Polja i okolnih zaseoka danas su kod skretanja za Pragu javno izrazili nezadovoljstvo odnosom Opštine prema njima, pogotovo po pitanju vodosnabdijevanja. Iako su najavili dvosatnu blokadu puta Nikšić - Žabljak i Nikšić - Plužine, time i puta koji vodi ka Bosni i Hercegovini, danas je samo organizovan protest upozorenja, pa su vozila propuštana naizmjenično. Ipak, ukoliko ne dobiju pismeni odgovor iz Opštine do tada, u nedjelju će, kažu, potpuno blokirati magistralu.

“Ovo je 21 vijek, teritorija Jasenovog Polja leži na izvorištima Vidrovana. Udaljeni smo oko 4 km od glavnog izvorišta a nemamo vode. Danas ljudi piju, maltene rečeno, iz lokve, čatre. Puna su nam usta da se vraćamo na selo. Kako da se vraćamo kad nemamo prvih uslova, a to je voda”, kazao nam je mještanin Veselin Đoković.

Obećanja je, kaže, bilo, ali ne i njihove realizacije.

“Obećavaju nam od 2014. godine, odlaze, dolaze, jedna vlast, druga. Sve neku treću traku spominju. Treće trake nema, nema nikakvih konkretnih odgovora. Mi zahtjeva imamo, stotinu zahtjeva smo poslali Opštini. Na ovo nas je natjerala njihova negativnost prema našem selu. Mi tražimo da nam se neko obrati napismeno, da vidimo šta ćemo”, objasnio je on.

Kako je kazao, ovdje ima oko 70 domaćinstava, četiri zaseoka, a nemaju gdje ni da se okupaju.

“Dođete na Jasenovo Polje, mještani nemaju gdje da se okupaju. Imaju evo ova dva lokala, “Lovac” i “Ranč” i čovjeka koji drži 50 krava, ima svoju farmu, svakog mjeseca moraju da daju po 1000 eura do 2000 za vodu jer ako dođe inspekcija ona ih odmah kažnjava ako nije voda ispravna, ne može voda sa bunara, iz lokve. Mi insistiramo da se voda dovede sa Vidrovana kao u Šipačnu, i kao što su doveli Lukovljani, Petrovići. Na 70 kilometara su doveli vodu, mi ne možemo na četiri kilometra”, dodao je Đoković.

Poručio da neće dati da niko ponižava Jasenovo Polje.

“Ovo je upozorenje Opštini Nikšić, ljudima koji rade u Opštini. Danas je upozorenje. U nedjelju javno najavljujemo radikalni protest. Blokiraćemo put. Danas ćemo puštati naizmjenično, ali u nedjelju ćemo blokirati ako nam se neko ne obrati napismeno, nema usmeno. Nama je usmenog obećavanja dosta”, zaključio je on.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na većini puteva u Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano, a izuzetak su pojedine dionice na kojima je zbog radova promijenjen režim vožnje, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).
  U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 18 časova, biće izvedena predstava za djecu "Biberče", koju je po scenariju Ljubiše Đokića, režirao Dragan Knežević.
  Direktorica Osnovne škole (OŠ) "Braća Bulajić" u Vilusima Dragana Vujović kaže da su ove godine na objektu škole urađeni vrijedni radove koji su realizovani uz pomoć bivših učenila i uz pomoć resornog ministarstva.