Radulović: Završetkom ovogodišnjih aktivnosti u Župi će biti asfaltirano oko 30 kilometara puteva

  • Autor onogost.me
  • 11.05.2022. u 12:19

U mjesnoj zajednici Župa počelo je asfaltiranje oko 2,5 kilometara puteva, koje se realizuje kroz program Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), Ministarstva poljoprivrede i Opštine Nikšić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović, saopštio je da podršku ovoj aktivnosti daje i firma “Uniprom metali” koja je dopremila materijal za tamponiranje ulica.

“Ovo je jedan od benefita za naše mjesto koji je proistekao iz dobre komunikacije Savjeta MZ Župa Nikšićka sa predstavnicima IFAD-a , prije svega sa Igorom Jovanovićem i njegovim saradnicima kojima mjesna zajednica duguje zahvalnost, jer su imali razumijevanja za zahtjeve koji su dolazili od strane MZ Župa i koji kroz svoj rad daju nadu da će ruralni krajevi u Crnoj Gori imati bolju budućnost”, kazao je Radulović.

Podsjetio je da je kroz program IFAD-a u posljednje tri godine u Župi asfaltirano oko 10 kilometara ulica, a oko 80 domaćinstava iskoristilo subvencije za poljoprivredne mašine i nabavku visoko steonih junica.

Kako je kazao, Savjet MZ je i u 2022. aplicirao za jedan dio seoskih puteva.

“Očekujemo da ćemo u toku jeseni nastaviti sa ovom aktivnošću koja doprinosi boljim uslovima života za stanovnike Župe”, istakao je on.

Radulović je naglasio da je prije dvadesetak dana, kroz program Opštine, u tom kraju asfaltirano oko 5 kilometara puteva.

“U toku posljednje četiri godine završetkom ovogodišnjih aktivnosti u Župi će biti asfaltirano oko 30 kilometara seoskih puteva, što nas raduje, a isto tako nas podsjeća kakva je infrastruktura u Župi bila prije četiri godine i koliko je truda bilo potrebno uložiti da se danas možemo pohvaliti postignutim. Naravno, ima još dost posla i očekivanja su da se ovaj kontinuitet aktivnosti nastavi, a sve sa ciljem da naše mjesto opstane i bude primjer razvoja jedne ruralne zajednice”, ocijenio je Radulović.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Maturantima nikšićke Gimnazije „Stojan Cerović“ koji su tokom osnovne i srednje škole znali samo za petice, kao i onima koji su imali odličan uspjeh, na prigodnoj ceremoniji upriličenoj u sali Nikšićkog pozorišta uručene su diplome "Luča". A njih, kao i svake godine, nije mali broj – skoro svaki drugi maturant Gimnazije je dobitnk diplome “Luča I” i “Luča II”. Od 177 maturanta njih preko 47 odsto je dobilo “Luču” – 48 je dobilo “Luču I”, dok je “Luču II” dobilo 36 gimnazijalaca.