Rafting za aktiviste nikšićkog Crvenog krsta starije od 65 godina

Crveni krst Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 16.07.2023. u 14:19
Umjesto tribine, predavanja ili seminara, opštinska organizacija nikšićkog Crvenog krsta organizavala je za članove Kluba za starija lica rafting Tarom.

Klub za starije, nikšićki Crveni krst otvorio je 2019. godine i čine ga njihovi aktivisti, mada su dobrodošli svi pripadnici treće dobi zainteresovani za društveno-korisne aktivnosti.

Najveći dio aktivnosti naša organizacija usmjerava ka starijoj populaciji kroz različite programe. Osim obilazaka, nošenja pomoći, odlaska ljekara, u poslednje četiri godine aktivan je i Klub za starija lica. Okuplja tridesetak članova koji imaju preko 65 godina. U našem Klubu sve su muškarci, mada smo pokušavali na razne načine da animiramo i naše starije sugrađanke koje su pokazivale interesovanje, ali se nikada nijesu uključivale“, kazala je za „Vijesti“ Ana Macanović, sekretarka nikšićkog Crvenog krsta.

Klub ima svoje prostorije gdje se članovi okupljaju, igraju šah, karte, druže se sa članovima omladinskog kluba.

„Držimo i radionice, dovodimo im i ljekare, ali kako nam je namjera da se i oni osjećaju aktivnim članovima društva, da više učestvuju u očuvanju sopstvenog zdravlja, često im organizujemo i boravke u prirodi kroz različita sportska dešavanja, druženja za ostalim klubovima i domovima za stare“, kazala je Macanović.

Tako su se prošlog mjeseca, u eko parku Blace, družili sa korisnicima nikšićkog Doma za stare, a organizaciju raftinga pomogla je organizacija Croce Rossa Italiana – Italian Red Cross.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.