Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rezultati o povjerenju portalu Onogošt: Radom zadovoljno 89 odsto, 70 čita portal svaki dan

screenshot/onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 02.01.2024. u 09:44
Radom portala Onogošt zadovoljno je 89 odsto ispitanika, dok je 11 odsto njih odgovorilo da nije.

To su pokazali rezultati ankete „Ocijenite rad portala Onogošt“, koju smo pokrenuli kako bismo čuli mišljenje o našem radu. Anketu su popunila 73 ispitanika - 44 (60,3 odsto) muškarca i 29 (39,7 odsto) žena.

Na pitanje koliko redovno čitate portal Onogošt, 51 (69,9 odsto) ispitanik je rekao da to radi svaki dan, a svaki drugi dan 24,7 odsto ispitanika.

Naše društvene mreže prati 68,5 odsto ispitanika. U većoj mjeri čitaoci prate Facebook, njih 66,2 odsto, dok Instragram prati 33,8 odsto ispitanih.

Oni koji su rekli da nijesu zadovoljni radom portala navode da su informacije većinom stare, malo sadržaja, politička pristrasnost, sporost, da je portal spor i da se kasni sa vijestima. Navode i „nijeste ažurni sa objavom komentara, a ni sa žalbama upućenim gradu za koje želimo da budu objavljene preko vas“, „izbacujete šta vam odgovora i sa kim ste dobri“.

Objektivnost i profesionalnost sadržaja na portalu 41,1 odsto ispitanika ocijenio je najvećom ocjenom – pet. Njih, 35,6 odsto, dalo je ocjenu četvorku.

Na pitanje „Da li biste novčano podražali rad portala Onogošt“ to ne bi uradilo 65,3 odsto ispitanika. Novčano bi rad podržalo 34,7 odsto ispitanika.

Najveći broj njih, 40 odsto, na mjesečnom nivou izdvojio bi jedan euro. Sa pet eura naš rad bi podržalo 36 odsto, sa 10 eura 20 odsto.

Kada su u pitanju sugestije za dalji rad izdvajamo neke koje ste nam pisali: „ažurnost, i više kritike na stvari  koje se vide da nijesu u redu u našem gradu“, „bolja preglednost i sortiranost stranice i članaka“, „brzina, provjerenost proširivanje tema i projekata bitnih za društvo“, „da ne klizate svakoj vlasti koja dolazi, to za početak. Budite objektivni“, „budite nezavisni i slobodni. Prikazujte stvarno stanje i pišite istinu. Srećno u daljem radu“, da više sugerišete Opštini da Nikšiću treba mnogo više infrastrukture“, „nemam sugestije samo pohvale“, „mislim da bi u većem obimu trebalo iznositi probleme koje opterećuju stanovnike našeg grada, poput rasvjete, loših ulica, slabe saobraćajne signalizacije,  i svega drugog što bi skrenulo pažnju onih koji to po svojim funkcijama treba da regulišu“, „samo nastaviti objektivno izvještavati“.

Navodite i „težiti potpunoj objektivnosti i nepristrasnom novinarstvu. Neophodno pojačanje redakciji“, „sugestija da imate više aktuelnih tema i blagovremeno obavještavanje za dešavanja i važne teme za sugrađane. Takođe, fali  nam da  nedostatke grada, probleme sugrađana aktualizujete i medijski propratite, jer ono o čemu pišete uprava opštine nam riješi i olakšavate nam život. Hvala Vam što postojite, i želim da budete samo bolji“, „udrite ni po babu, ni po stričevima“, „više angažovanosti, profesionalizma, foto i video zapisa, životnih tema,  kulture i sporta“....

Neki od komenatara na portalu i društvenim mrežama: „Odličan portal, objavljuje probleme građana nije potkupljen, samo nastavite tako. Sugestija za banere naslove za oglase, preskupi su 15-20e mjesečno je sasvim ok“, „kvalitet tekstova solidan ali brojčano nedovoljno hvali sporta lokalnog sve u svemu ocjena 4“, „Sve bolji, pohvale..“, „Odlični ste. Samo naprijed!“, „...vrlo rado ga čitam...odlično napreduje i sve je bolji i bolji...“, „Korektno,nije loše. Važi stara fraza:"uvijek može bolje"“, „Odličan!“....

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.
  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, nakon dobijanja potvrde i releventnih informacija, privremeno obustaviti priznavanje fakultetskih diploma stečenih na fakultetima u Bosni i Hercegovini koji su obuhvaćeni istragama tamošnjih nadležnih organa, a do okončanja postupaka, u cilju zaštite javnog interesa Vlade Crne Gore. To je jedan od zaključaka Vlade usvojen na predlog Ministarstva.
  Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović posjetila je Osnovnu školu ,,Rade Perović” u Velimlju, nakon što je nevrijeme pričinilo štetu na objektu.