Autor: onogost.me
Foto: screenshoot
13:14
15.3.2019.

Seksualno nasilje nije dječja igra

U okviru kampanje Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja, koju sprovode Sigurna ženska kuća, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić i nevladina organizacija Prima, snimljen je spot o seksualnom nasilju nad djecom ''Seksualno nasilje nije dječja igra''.


Kako su kazali organizatori projekta, cilj im je da skrenu pažnju svakog građanina i građanke da problem seksualnog nasilja nad djecom postoji i u Crnoj Gori.

„Krajnje je vrijeme da progovorimo, osvijetlimo, osudimo i zaustavimo seksualno nasilje nad djecom. To je odgovornost svih nas“, poručili su oni.

Shodno regionalnoj statistici seksualnog nasilja nad djecom, ističu organizatori, u više od 90 odsto slučajeva se dešava od djetetu poznate osobe, koja mu predstavlja autoritet. 

„Još jedan statistički podatak za opomenu: jedno od petoro djece u Evropi - doživjelo je neki oblik seksualnog nasilja. Od petoro djece koja dožive seksualno zlostavljanje, jedno je dječak a četiri su djevojčice“. 

Reditelj spota je Nikola Vukčević, scenaristi Nemanja Lakić i Nikola Vukčević, glavni protagonista - glumac Jovan Dabović, producent Milorad Radenović (Galileo production), djevojčica Hana Pavlović, djeca iz UMS Montenegro, direktor fotografije Ivan Cojbašić.

Montažer je Luka Živković, saradnik na scenariju Jasmina Furulija, animacija Bakšim Doda, efekti Đuro Mihaljević, dizajn zvuka Igor Vujović. 

Kampanju finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Ministarstvo javne uprave.

Ostale vijesti iz kategorije