Autor: onogost.me
Foto: UCG
14:25
10.12.2019.

Sjutra konkurs za upis na doktorske studije

Konkurs za upis na doktorske studije Univerziteta Crne Gore, u III roku, u akademskoj 2019/20. godini, biće raspisan sjutra i objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.


Predsjednik Centra za doktorske studije UCG prof. dr Predrag Miranović je kazao da Univerzitet Crne Gore nastoji da izađe u susret naknadnom interesovanju kandidata za doktorske studije, te će konkursom biti raspisana preostala mjesta na studijskim programima organizacionih jedinica Univerziteta, koja nisu popunjena.

“Prijave sa odgovarajućim dokazima podnose se organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore do 12. decembra, a upis kandidata će se obaviti do 16. decembra”, saopšteno je iz UCG.

Postupak rangiranja sprovodi Komisija za doktorske studije na organizacionoj jedinici Univerziteta.

Pravo prijave imaju kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita.

Upis je na konkurentskoj osnovi, u skladu sa prosječnom ocjenom na prethodnom nivou studija, nakon sprovedenog postupka rangiranja.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:06
  23.1.2020.

  U više crnogorskih gradova i danas su održavane litije i molebani povodom usvajanja Zakono o slobodi vjeroispovijesti, a okupljenima se u Nikšiću tokom besjede obratio episkop zahumsko hercegovački Dimitrije koji je kazao da je velika čast i blagoslov biti sa narodom. 

 • 19:57
  23.1.2020.

  Zahvaljujući projektu „Sportom do inkluzije i pristupačnosti“, Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju (UZPD) Nikšić, deset osoba sa invaliditetom (OSI) je proteklih sedam mjeseci moglo da koristi usluge bazena u nikšićkom Sportskom centru, teretanu, kao i fizikalnu rehabilitaciju.

 • 17:28
  23.1.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 16:07
  23.1.2020.

  Nikšićki Centar bezbjednosti podnio je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Milije Goranovića iz Nikšiča jer se navodno ponašao uvrijedljivo prema direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću.