Autor: onogost.me
Foto: UCG
14:25
10.12.2019.

Sjutra konkurs za upis na doktorske studije

Konkurs za upis na doktorske studije Univerziteta Crne Gore, u III roku, u akademskoj 2019/20. godini, biće raspisan sjutra i objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.


Predsjednik Centra za doktorske studije UCG prof. dr Predrag Miranović je kazao da Univerzitet Crne Gore nastoji da izađe u susret naknadnom interesovanju kandidata za doktorske studije, te će konkursom biti raspisana preostala mjesta na studijskim programima organizacionih jedinica Univerziteta, koja nisu popunjena.

“Prijave sa odgovarajućim dokazima podnose se organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore do 12. decembra, a upis kandidata će se obaviti do 16. decembra”, saopšteno je iz UCG.

Postupak rangiranja sprovodi Komisija za doktorske studije na organizacionoj jedinici Univerziteta.

Pravo prijave imaju kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita.

Upis je na konkurentskoj osnovi, u skladu sa prosječnom ocjenom na prethodnom nivou studija, nakon sprovedenog postupka rangiranja.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:04
  15.8.2020.

  Sa novim mjerama crnogorskog NKT-a na granični prelaz Dobrakovo stižu i turisti. Od ponoći je preko tog punkta u našu državu ušlo više od 30 vozila i 70 putnika mahom iz susjedne Srbije.

 • 13:20
  15.8.2020.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) oformilo je uoči parlamentarnih i lokalnih izbora kol centar sa jedinstvenim brojem 19820, putem kojeg će građani moći da dobiju informaciju o tome jesu li upisani u birački spisak i gdje mogu ostvariti svoje biračko pravo.

 • 12:14
  15.8.2020.

   

  Prosvjetna zajednica Crne Gore obratila se premijeru Dušku Markoviću pismom u kojem navode da smatraju opravdanim zahtjev Udruženja Roditelji za obezbjeđivanjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola.

 • 11:13
  15.8.2020.

  Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), poboljšalo je uslove stanovanja i života u Đačkom internatu u Šavniku, što predstavlja nastavak brige Vlade o mladima i njihovom školovanju.