Školska godina počinje 4. septembra

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 28.07.2023. u 17:02
Nastavna godina počinje u ponedjeljak, 4. septembra 2023. godine, a završava se u petak, 14. juna 2024. godine, navodi se u Školskom kalendaru koje je danas objavilo Ministarstvo prosvjete.

Nastavna godina za učenike završnog razreda završava se u petak, 17. maja 2024. godine.

“Prvi klasifikacioni period počinje u ponedjeljak, 4. septembra, a završava se u srijedu,1. novembra 2023. godine.
Drugi klasifikacioni period počinje u ponedeljak, 6. novembra, a završava se u petak, 29. decembra 2023. godine.
Treći klasifikacioni period počinje u ponedjeljak, 22. januara, a završava se u petak, 29. marta 2024. godine.
Četvrti klasifikacioni period počinje u ponedjeljak, 1. aprila, a završava se u petak, 14. juna 2024. godine”, navodi se u Školskom kalendaru za 2023/2024. godinu, objavljenom na sajtu Vlade.

Četvrti klasifikacioni period za učenike završnog razreda počinje u ponedjeljak, 1. aprila, a završava se u petak, 17. maja 2024. godine.

Nastava se organizuje u petodnevnoj radnoj sedmici, a izuzetno, u slučaju nadoknade nastavnog radnog dana, nastava se može organizovati i subotom.

“Zimski raspust počinje u ponedjeljak, 1. januara 2024. godine, a završava se u nedjelju, 21. januara 2024. godine.
Ljetnji raspust počinje u ponedjeljak, 17. juna, a završava se u subotu, 31. avgusta 2024. godine”, dodaje se.

Premijer i ministar finansija, Dritan Abazović i Aleksandar Damjanović, predložili su na sjednici Vlade u srijedu da školska godina počne sedmicu kasnije, kao i da se pomjeri početak zimskog raspusta.

U Školskom kalendaru se navodi i da će testiranje postignuća učenika u Crnogorsko-srpskom, bosanskom i hrvatskom jeziku i književnosti i Albanskom jeziku i književnost na kraju drugog ciklusa osnovne škole biti obavljeno 16. maja.

Eksterna provjera znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole biće organizovana u aprilu, a maturski i stručni ispiti 16. aprila, 15. i 25. maja i 6. juna.

„Izdavanje diplome o maturskom i stručnom ispitu obaviće se najkasnije do 21. juna naredne godine“, navodi se u kalendaru.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

1

  1. E dobro ste poranili sa zimskim raspustom da se zavrsi prije nego sto je poceo, cu 22 januara vec u skolu. A pustite ovu djecu do kraja januara da odmore od skole kao sto je ranije bio raspust do pocetka februara, ne morate im ni ovo malo raspusta davat pi !!!

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.