Snijeg, mraz, vjetar: Pune ruke posla za nikšićke komunalce

15935803_10208114944847030_1694451206_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 06.01.2017. u 15:22

Vječita muka Nikšićana – kako će izgledati ulice nakon malo većeg snijega. Čini se da su ekipe Javnog Komunalnog preduzeća ovog puta uspjele da se izbore sa sniježnim padavinama, ali i velikim mrazem koji poprilično otežava čišćenje. 

Grabili su komunalci juče koliko su mogli da oslobode ulice ledenih okova pred nadolazeće sibirske temperature. Danas je naša ekipa obišla gradske ulice i uvjerila se da se, kada se sve uzme u obzir, uz malo veći oprez, ulicama Nikšića nesmetano saobraća. Poledice naravno ima, a i biće je narednih dana pošto će se zadržati temperature u minusu, ali će biti i sunčano.

Direktor Komunalnog preduzeća, Miodrag Muratović objašnjava da je za čišćenje grada angažovano petnaestak mašina koje su proteklih dana danonoćno bile na terenu.

„Snijeg je pao u dva navrata. Taman kad su očistili prvi, pao je opet pa smo juče sipali soli i rizle koliko smo mogli, da bi smanjili klizanje po površinama koliko je to moguće. Jutros smo opet intervenisali na nekim baš kritičnim mjestima“, kaže Muratović.

On dodaje da je posebno zadovoljan jer su uspjeli da očiste i puteve u prigradskim naseljima, ali i do brojnih sela.

„Moram priznati da je narodu teško objasniti, jer iako mi očistimo ulicu ovaj jak vjetar  nanese snijega i zamete je poslije dva sata. U svakom slučaju, sve smo očistili što je bilo prijavljeno. Čak i put Vraćenovići – Pilatovci, ali nijesmo stigli do Vučjeg dola gdje je baš veći snijeg. Takođe smo očistili puteve do brojnih sela, ali ljudi moraju da znaju ne možemo do svake kuće pojedinačno“, objašnjava Muratović.

Kako sada stvari stoje, i ako se u obzir uzmu veoma niske temperature, građanima su ipak ostavljene ulice u solidnom stanju. Čini se da su bitku, sa prvim ovogodišnjim snijegom u Nikšiću, dobili komunalci. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.