Sporo se prikupljaju sredstva za izgradnju prvog skloništa za žrtve dječjeg ugovorenog braka u Crnoj Gori

CRI
 • Autor onogost.me
 • 28.04.2023. u 14:26
Od novembra 2021. do danas, Centar za romske inicijative (CRI) je organizovao postavljanje kućica za doniranje u 16 ugostiteljskih objekata u Nikšiću, humanitarno donatorsko veče i žurku, inicijativu sa srednjim i osnovnim školama u Nikšiću, Podgorici i Beranama. Međutim, sporo se prikupljaju sredstva za izgradnju prvog skloništa za žrtve dječjeg ugovorenog braka u Crnoj Gori.

“Izradili smo promotivni video spot koji je emitovan na brojnim događajima organizacije kao i u reklamnim blokovima šest crnogorskih televizija tokom Mjesec dana ženskog romskog aktivizma, a snimljene su i promovisane dvije pjesme koje ukazuju na posljedice dječjeg ugovorenog braka.
Podsjećamo da je CRI 20. aprila prošle godine, uz podršku KIC-a “Budo Tomović”, organizovao prvo humanitarno veče “Produži moje djetinjstvo i doniraj” u kojem su učestvovali pop zvijezda Bojan Marović – zaštitno lice ove kampanje, Ismail Delija – pobjednik Zvezda Granda 2019.godine, KIC pop hor, Folklorni ansambl KIC-a “Budo Tomović” i volonteri CRI sa Forum teatrom”, navode u saopštenju.

Podršku njihovoj kampanji od prvog dana, kako naglašavaju, dali su: OAK fondacija, Evropska delegacija, nevladine i međunarodne organizacije, osnovne i srednje škole, relevante institucije.

“Za 18 mjeseci našim apelima odazvali su se brojni građani, ali nažalost izostala je veća podrška privrednih subjekata, preduzeća, kompanija i slično. Podršku smo dobili od gospodina Hajriza Brčvaka, pop zvijezde Bojana Marovića, pjevača Isaka Šabanović i Ismaila Delije, kao i od brojnih javnih ličnosti. Video poruke podrške poslali su nam poznati glumci: Sanja Vujisić, Slavko Kalezić, Žaklina Oštir , Radojica Stanković – Šanta Panta, zatim popularna crnogorska tv lica: Ivona Blagojević, Jelena Bozovic, Srđan Lubarda, Azra Redžić Radulović, novinarka i ekspertkinja za strateške komunikacije, Sara Arianna Serhatlić, dirigentica Crnogorskog kamernog orkesta, Ana Klepić, dirigentica dječjeg hora „Zvjezdice“, Petra Ivanović, muzički pedagog, mr međunarodnih odnosa i kulturne diplomatije, Snežana Burzan Vuksanović, mr medija i PR-a, Božo Bulatović, muzičar, vlasnik portala i Radio Titograda, slikarka iz Budve Sandra Đurbuzović, Aleksandra Naseva, članica NVU crnogorsko – makadensko prijateljstvo „Kirjana“, divne dame iz grupe Devet dobrih žena – Biljana Otašević, Tamara Šljivančanin, Jadranka Dragićević, Sanela Rastoder, Milica Kocović”, ističu.

Humanitarna žurka je održana uz podršku muzičkih imena naše estrade: Zorice Đedović, Aldina Avdijaja, Velsana Zulovića, Saše Miranovića, Ekija Smajovića, Plamenka Sekulića, Marka Bulatovića, Darka Joksimovića, aktivista pomenute organizacije Valentine Delije i Amira Šalje.

“Ukoliko do sada nijeste podržali kampanju “Produži moje djetinjstvo i doniraj” a želite da donirate sredstva za izgradnju Skloništa, to možete učiniti uplatom na žiro-račun 510-92938-04 u CKB-u”, poručuju iz CRI.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Blizu 80 odsto građana i građanki Crne Gore je stava da država treba da preispita dozvole za nošenje oružja i da se radi djelotvornije na smanjenju količine oružja u društvu, saopštili su iz Centra za građansko obrazovanje.
  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.