Startuje Džip reli

Ljubitelji netaknute prirode i adrenalinske vožnje učestvovaće ovog vikenda jula na tradicionalnoj 22. sportsko-turističkoj manifestaciji Džip reli “Montenegro trophy”.

Organizatori su se u ovogodišnjoj pripremi maršute potrudili da učesnicima prirede jedinstveno iskustvo na trasi dugoj oko 270 kilometara. 

Kako je ranije pojasnio Ratko Perošević, jedan od organizatora manifestacije, džipadžije će u danas u devet sati startovati ispred zgrade Opštine Nikšić.

„Vozićemo preko Krnova, šavničke Bijele (doručak), pa preko Lole, Javorja, Krnje Jele, Sinjajevine, Vratla, Gornjeg Lipova, Kolašina (ručak), Vranjaka, Krivodola, Trešnjevika, Andrijevice do Plava.

Večera i smještaj biće organizovani u hotelu Aqva. Sjutri dan, nakon doručka u hotelu, vozićemo preko sela Meteh do mjesta Dio, a potom se spuštiti na put Mirina-Peć. Posle prevoja na Čakoru i još ljepših vidilovaca zaputićemo se ka Mokroj i katunu Mašnića (ručak), a onda stići do Kaludarskih kapa, pa se spuštiti u Kaludru, i preko Lima zaputiti se ka Plavu. I drugo veče bićemo smješteni u istom hotelu, ponovo ćemo imati nezaboravno druženje uz muziku, a trećeg dana, u Gusinju, organizovaćemo tzv. ispit spretnosti, nakon čega imamo svečani ručak i proglašenje pobjednika“, kazao je Perošević.

Prema njegovim riječima, prvog dana trasa je duga oko 180 kilometara, dok je drugog dana gotovo duplo kraća.

Za ovogodišnje izdanje Džip relija “Montenegro trophy” prijavljeno je oko 30 ekipa sa preko stotinu učesnika.

„Iz BiH ima desetak posada, imamo Hrvate, Slovence, Srbe u karavanu, a u Plavu će nam se u subotu i nedjelju prikljuciti još ekipa i s nama prokrstariti kroz nekolike opstine na krajnjem sjeveru Crne Gore“, naveo je Perošević.

Kotizacija za učesnike iznosi 150 eura.

Pored ljetnjeg džip relija, “Montenegro trophy” je u posljednje dvije decenije organizovao i petnaestak jesenjih i zimskih.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom trodnevne žalosti, koja je proglašena u Crnoj Gori zbog nezapamćene tragedije koja se dogodila na Cetinju, zastave ispred zgrade Opštine Nikšić, kao i svih drugih ustanova u našem gradu, spuštene su na pola koplja.