“Stop krivolovu“: Zaplijenjene mreže, podnesene krivične prijave

krivolov111
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.01.2018. u 12:30

Konkretni rezultati Ribolovačke službe SRK Nikšić, koja u cilju suzbijanja krivolova sprovodi akciju “Stop krivolovu“, vidljivi su već u prvom mjesecu ove godine.

Lovočuvari su 10.januara ove godine na jezeru Krupac zaplijenili mrežu dužine 50 metara a protiv NN lica podnesena je krivična prijava, kazao je na današnjoj konferenciji za medije Bratislav Čolaković, predsjednik komisije za zaštitu SRK Nikšić.

Čolaković je tom prilikom istakao i da je 12. januara na rijeci Zeti u krivolovu uhvaćen M.D. protiv kojeg će biti podnijeta krivična prijava, a da je 16. januara u mjestu Glibavac, takođe na rijeci Zeti , kod S.K. pronađeno šest komada mreža i protiv počinioca će biti podnesena krivična prijava.

“Svakako da ćemo nastaviti da radimo na hvatanju svih koji se bave krivolovom i da nam je cilj da ga svedemo na minimum. Pojačali smo dežurstva i akcije čuvanja i zaštite voda kojima naš klub gazduje“, kazao je Čolaković.

Radnik ribolovačke službe Željko Vukotić kazao je da su krivolovci koje uhvate pretežno oni koji su i ranije činili slična djela.

“Uglavnom su to lica koja su se i ranije bavila krivolovom, odnosno uvijek se radi o istim osobama koje zateknemo. Tokom naših akcija  bilo je nemilih situacija gdje je dolazilo do verbalnih, a ponekad i fizičkih sukoba, ali, na sreću, sve se završavalo bez težih posljedica“, istakao je Vukotić.

U ovoj godini je već podnesena jedna prekršajna i dvije krivične prijave za krivolov,  kazao je sekretar kluba Vlajko Simović, dok je u 2017. godini bilo čak i zatvorskih kazni.

“U prethodnoj godini imali smo dva slučaja gdje su krivolovci morali na izdržavanje zatvorskih kazni od po tri mjeseca, kao i novčane kazne protiv četiri lica. Ukupno je u godini za nama podneseno osam krivičnih i pet prekršajnih, dok je u januaru ove godine podneseno već dvije krivične i jedna prekršajna prijava protiv krivolovaca“, kazao je Simović na današnjoj konferenciji.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.