Studentima veterine po 300 eura pomoći

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 15.12.2022. u 14:05
Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove donijela je Odluku o jednokratnoj finansijskoj podršci studentima veterinarske medicine u iznosu od 300 eura, a u skladu sa opredijeljenim budžetskim sredstvima. Jednokratnu finansijsku pomoć u navedenom iznosu dobiće svih 26 prijavljenih studenata.

Uprava je u novembru objavila javni poziv studentima veterinarske medicineza prijavu za jednokratnu finansijsku pomoć, imajući u vidu deficitarnost ovog kadra, kao i činjenicu da fakultet Veterinarske medicine ne postoji u Crnoj Gori.

Na ovaj način, Uprava pomaže studentima, čiji su troškovi školovanja nesumnjivo veći zbog nemogućnosti školovanja u Crnoj Gori.

„Podržali smo svih 26 prijavljenih kandidata, imajući u vidu potrebu za osposobljavanjem i školovanjem studenata veterinarske medicine, ali i vrlo izražene deficitarnosti veterinarskog kadra u Crnoj Gori. Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove će nastaviti da podržava studente u narednim godinama uz tendenciju da opredijeljena sredstva budu u još većem iznosu“, poručio je direktor Vladimir Đaković.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci