Todorović se 19 godina bori za porodičnu penziju

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 16.10.2022. u 15:49
Od 2003. godine, kada joj je suprug Veselin preminuo, Dragana Todorović i njeno troje djece ne uspijevaju da dobiju porodičnu penziju.

Todorović, čiji je suprug u Rudnicima boksita proveo 30 godina, danas se obratila medijima kako bi neko od nadležnih reagovao i pomogao joj da po zakonu ostvari penziju na koju tvrdi ima pravo.

„Moj suprug je nastradao 2003. godine, od tada ne mogu da završim porodičnu penziju zato što su mi rekli da ja nemam pravo. Mislim da je on imao puni radni staž, da sam imala pravo ja, a posebno moja djeca koja su se školovala. Posle njegove smrti ja i njegovo troje djece dobili smo 98 eura po privremenom rješenju i to nije na naš matični broj, niti na moga supruga, niti na djecu… Kad sam krenula da kupim dokumentaciju tražio mi je PIO smrtnu povredu na radu, iz nje se rješava porodična penzija, ja to nijesam mogla dobiti od Boksita. Njegova radna knjižica je pocijepana, samo tri lista imaju, iscijepao mu je neko benificirani radni staž. Mrtva čovjeka vode u žive“, kazala je danas Todorović novinarima.

Tvrdi i da je pokušala da problem riješi sama na više adresa.

„Pokušala sam da riješim problem preko suda, oni kažu moraš da ideš u Podgoricu, kao da su papiri otišli na Više državno tužilaštvo. Slala sam i Višem državnom tužilaštvu, oni su mi rekli da mogu sve završiti u Nikšić“, objašnjava Todorović.

Advokata, ističe, nije mogla da angažuje jer nije imala novčanih sredstava.

Zbog toga je danas pozvala Vladu, Ministarstvo rada i socijalnog staranja da joj pomognu.

„Ja sam svaki dan u velikim problemima….“, kazala je Todorović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.