Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
14:44
15.7.2020.

U Nikšiću 13 novooboljelih, ukupno 74 zaraženih

U Nikšiću je potvrđeno 13 novih slučajeva obolijevanja od koronavirusa, čime je broj zaraženih porastao na 74, saopšteno je na današnjoj sjednici Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti.


Na sjednici je, kako navode, konstatovano da je epidemiološka situacija u Nikšiću složena, jer je posljednjih dana zabilježen porast novih slučajeva obolijevanja od koronavirusa.

U Opštoj bolnici Nikšić, smješteno je 26 pacijenata od kojih su 3 u životnoj opasnosti.

U Bolnici Brezovik nalazi se 12 pacijenata,  a kako navode, svi su stabilnog stanja i nalaze se u izolovanim sobama u izolovanom objektu.

"Većina pacijenata je sa lakšom kliničkom slikom. Odjeljenje onkologije funkcioniše normalno i svim pacijentima se pruža neophodna terapija.  Centar bezbjednosti pokriva sve ulaske u grad i vrši rigoroznu kontrolu, kako bi se poštovale mjere izrečene od strane Nacionalnog koordinacionog tijela. Pripadnici granične policije kontrolišu protok roba i ljudi na graničnim prelazima. U proteklih nedjelju dana sanitarni inspektori izdali su 154 rješenja za zdravstveni nadzor, 42 za samoizolaciju i 2 za karantin", navodi se u saopštenju.

Iz Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti apelovali su na građane da u potpunosti poštuju sve mjere NKT, prije svega socijalnu distancu, nošenje maski, kao i organizovanje rada od kuće za sve zaposlene za koje je to moguće.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:34
  13.8.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:08
  13.8.2020.

  Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uništio je 60,4 tone neeksplodiranih ubojnih sredstava različitog profila, prikupljenih tokom 2018. i 2019. godine.

 • 14:13
  13.8.2020.

  Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), u saradnji sa Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine i NVO Zeleni centar, danas je na području Studenačkih glavica organizovala akciju suzbijanja ambrozije.

 • 13:53
  13.8.2020.

  U cilju povećanja upisa romske i egipćanske djece u srednje škole i na fakultete, Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima.