UBNOR i antifašisti Nikšića obilježili 13. jul

UBNOR i antifašisti Nikšića
 • Autor onogost.me
 • 13.07.2023. u 12:26
Udruženje boraca NOR-a i antifašista Nikšića je danas, povodom obilježavanja Dana državnosti i 82 godišnjice Trinaestojulskog ustanka kod spomenika pod Trebjesom položilo cvijeće i evociralo uspomene na ovaj slavni datum crnogorske istorije uz nekoliko pjesma sa tematikom iz crnogorske revolucije.

“Predstavnici Mjesnih udruženja UBNOR-a i antifašista Nikšić, svake godine povodom ovog svijetlog datuma obilaze spomen-obilježja na teritoriji svoje mjesne zajednice polože cvijeće i očiste prostor oko njih a tako je bilo i ovog puta pogotovo u Pješivcima”, navedeno je u saopštenju.

Manifestaciju pod Trebjesom, kako su istakli, otvorio je predsjednik UBNOR-a i antifašista Nikšića Slobodan Bato Mirjačić.

“Primljeno je i desetak novih članova UBNORA kojima je članske knjižice kod spomenika pod Trebjesom uručio Budo Brajović, član Predsjedništva SUBNORA Crne Gore, dok je o ovom velikom datumu crnogorske istorije govorio Blažo Nikolić“, dodaju.

Pjesme su govorili mladi recitatori: Ivana Stanišić, Vladan Šturanović i Siniša Cvrkota, kao i glumac Miro Nikolić koji je bio i moderator ove manifestacije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.