Učenici učili o akvaponijskoj proizvodnji

23755753_2055282244707611_8607978877145894485_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.11.2017. u 18:02

Učenici OŠ "Luka Simonović" obišli su danas plastenik u kojem se sprovodi proces akvaponijske porizvodnje organskog povrća. 

Akvaponija je metod gajenja biljaka bez zemlje, porijeklom iz Kine, u kojem sve hranjive materije obezbjedjuju ribe, a biljke ih usvajaju preko vode.

“Realizator projekta „Artos prilika svima“ je Crkvena opština Nikšić, a cilj je doprinijeti povećanju zaposlenosti i konkurentnosti na tržištu rada osoba sa invaliditetom i to kroz uvođenje akvaponijske poljoprivrede i pokretanje plasteničke proizvodnje kroz formiranje društvenog preduzetništva. Učenici su bili veoma radoznali i željeli da što više saznaju , pa je to bilo jedno novo i lijepo iskustvo za njih”, navodi pegadoškinja Ana Lalović. 

Korz ovaj projekat zaposlene su tri, a obuku je prošlo 20 osoba sa invaliditetom. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Turistička organizacija Nikšić i ove godine, povodom predstojećih praznika organizuje akciju za izbor najljepšeg novogodišnjeg izloga pod nazivom „Novogodišnja čarolija u izlogu“.
Na samom upisu Filozofskog fakulteta UCG, prema psihologiji sam već gajila ljubav koja je svakim danom postajala sve veća, te je ona do danas uspjela da postane nešto bez čega sebe ne mogu ni da zamislim, riječi su studentkinje Filozofskog fakulteta Milene Abramović (9.53) koja je proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2022/23.