Učešće nikšićke Gimnazije na II Nacionalnoj ljetnjoj akademiji

65776413_2204689112917917_6003990497394163712_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.06.2019. u 10:07

Profesorica Italijanskog jezika, Maja Martinović i učenica Katarina Kamčeva predstavljale su gimnaziju “Stojan Cerović” na II Nacionalnoj ljetnjoj akademiji o obrazovanju za demokratsko gradjanstvo i ljudska prava.

Ovogodišnja tema akademije bila je „Demokratska škola za sve – od riječi ka primjeni“.

U peridu od 24 do 28. juna 2019. godine, na Cetinju, timovi škola bavili su se pitanjem demokratizacije škole, poštovanja ljudskih i dječjih prava, načina izgradnje dobre klime u školi i odnosa saradnje, poštovanja i povjerenja među svim učesnicima nastavnog procesa.

Učesnici su takođe planirali akcije putem koji će uticati na školsku klimu i učiniti da njihove škole postanu demokratske škole za sve.
Akademiju organizuje Zavod za školstvo, uz podršku Ministarstva prosvjete i Vlade Crne Gore.

Koordinator programa je Vidosava Kašćelan, samostalna savjetnica u Zavodu za školstvo, a član trenerskog tima je Anđela Nikčević, psihološkinja u gimnaziji “Stojan Cerović”.

 

izvor: Grad kulture

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeno je još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina (UPC), zbog sumnje da su umiješani u krađu zaplijenjenih cigareta koje je trebalo da budu uništene, saopšteno je iz Tužilaštva.
Prije pola godine uprava nikšićkog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora te firme Velizara Vojinovića, a ovih dana zatražiće od Vrhovnog državnog tužilaštva odgovor da li je formiran predmet po prijavi i ukoliko jeste u kojoj je fazi.