Autor: onogost.me
Foto: UCG
21:19
22.9.2020.

UCG: Spremno dočekujemo početak nastave

Univerzitet Crne Gore spremno dočekuje početak studijske godine uz strogo pridržavanje Preporuka za zaštitu zdravlja studenata i zaposlenih u visokoškolskom obrazovanju tokom trajanja pandemije COVID-19 Instituta za javno zdravlje, zaključak je današnjeg proširenog rektorskog kolegijuma, kojim je predsjedavao rektor Univerziteta Danilo Nikolić, saopšteno je sa UCG.


"S tim u vezi, data je preporuka upravama organizacionih jedinica da ako nisu u mogućnosti da ispune preporuke za držanje redovne nastave organizuju kombinovani model nastave. Taj model podrazumijeva obaveznu „organizaciju predavanja na daljinu sa stalnim ili povremenim dolascima studenata u malim grupama radi obavljanja praktične nastave/vježbi, eventualnih konsultacija i provjere znanja”. U ovom sučaju, nastavni kadar će biti dužan da obavezno dokumentuje držanje nastave na daljinu", navodi se u saopštenju.

Na kolegijumu su saopšteni i datumi upisa na specijalističke i master studije.

"Univerzitet Crne Gore raspisaće 28. septembra 2020. godine Konkurs za upis studenata na nove akreditovane dvogodišnje master studije. Prijava dokumentacije biće organizovana isključivo elektronskim putem 1. i 2. oktobra 2020. godine, dok će prijemni ispiti biti organizovani u prostorijama organizacionih jedinica 5. i 6. oktobra 2020. godine", navodi se u saopštenju. 

Kako su kazali, konkurs za upis na specijalističke studije će biti raspisan 25. septembra, a prijave na konkurs će se predavati direktno studentskim službama organizacionih jedinica 28. i 29. septembra.

"Kada je riječ o Konkursu za upis studenata na jednogodišnje master studije, isti će biti raspisan 2. oktobra 2020. godine, a prijave na konkurs će se predavati direktno studentskim službama organizacionih jedinica 5. i 6. oktobra", navodi se u saopštenju. 

Oni su dodali da nastava za studente specijalističkih, jednogodišnjih i novih dvogodišnjih master studija, za studijsku 2020/21. godinu, počinje 12. oktobra.

Na kolegijumu su, između ostalog, predstavljeni rezultati upisa na osnovne studije u četiri upisna roka. Saopšteno je da je na 3.501 raspisano mjesto na budžetu ostalo 215 nepopunjenih, što je manja brojka u odnosu na prošlu godinu, kada je preostalih mjesta bilo 267.

"Pored članova rektorskog kolegijuma, sastanku su prisustvovali dekani i direktori univerzitetskih jedinica, kao i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta prof. dr Duško Bjelica i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:29
  28.10.2020.

  Saobraćajna policija realizovala je operativnu akciju „Motocikl“ koja je za cilj imala pojačanu kontrolu ove kategorije učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja, saopšteno je iz Uprave policije.

 • 11:51
  28.10.2020.

  Fond za aktivno građanstvo (FAKT) otvorio je konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“, najstarije priznanje za činjenje za opšto dobro koje se dodjeljuje u Crnoj Gori. Konkurs traje do 30. novembra, a pravo da se prijave imaju pojedinci, privredna društva, mediji, nevladine organizacije, institucije i iseljenička udruženja, koji su organizovali i snažno podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva.

 • 09:06
  28.10.2020.

  U većem dijelu Crne Gore danas se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je djelimično smanjena u sjevernim predjelima.

 • 08:11
  28.10.2020.

  Taksisti na području nikšićke opštine nezadovoljni su nacrtom odluke o auto-taksi prevozu koju je pripremio Sekretarijat za komunalne pos love i saobraćaj.