Autor: onogost.me
Foto: Demokrate
10:57
2.7.2020.

Uhapšeni osumnjičeni za napad na Marka Mitrovića i Mirka Nikčevića

Nikšićka policija uhapsila je Gorana Banovića (35) i Vuka Cerovića (25) zbog sumnje da su napali predsjednika Opštinskog odbora Demokrata Nikšić Marka Mitrovića i njegovog prijatelja Mirka Nikčevića.


"Sumnja se da je G.B. (35) iz Nikšića izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nasilničko ponašanje na štetu M.M. iz Nikšića, predsjednika Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore. Takođe se sumnja da je ovom prilikom V.C. (25) iz Nikšića izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu M.N. koji se nalazio u društvu sa M.M", navedeno je iz Uprave policije.

G.B. je fizički napao Mitrovića i nanio mu tešku tjelesnu povredu bubne opne, nakon čega je, kako je saopšteno iz policije, nastavio sa fizičkim napadom kada je Mitroviću nanio lake tjelesne povrede.

"Kriminalistička obrada koju je sprovela policija u Nikšiću ukazala je na sumnju da je G.B. izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je fizički napao M.M. nanoseći mu tešku tjelesnu povredu – rupturu bubne opne, nakon čega nastavlja sa fizičkim napadom kada je oštećenom nanio lake tjelesne povrede na koji način su se stekli elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje. Osim toga, sprovodeći ovu obradu policijski službenici su došli do sumnje da je V.C. iz Nikšića izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu M.N. na način što ga je fizički napao usled kojih udaraca je oštećeni pao na tlo i zadobio lake tjelesne povrede", saopšteno  je iz policije.

G.B. i V.C. će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Demokratska partija je na pres konferencii saopštila da su podnijeli krivičnu prijavu protiv Gorana Banovića i Vuka Cerovića i više njima povezanih lica zbog napada koji se dogodio 24. juna u Nikšiću. 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:08
  13.8.2020.

  Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uništio je 60,4 tone neeksplodiranih ubojnih sredstava različitog profila, prikupljenih tokom 2018. i 2019. godine.

 • 14:13
  13.8.2020.

  Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), u saradnji sa Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine i NVO Zeleni centar, danas je na području Studenačkih glavica organizovala akciju suzbijanja ambrozije.

 • 13:53
  13.8.2020.

  U cilju povećanja upisa romske i egipćanske djece u srednje škole i na fakultete, Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima.

 • 09:17
  13.8.2020.

  U većem dijelu Crne Gore povoljni su uslovi za saobraćaj, a u sjevernim kotlinama i duž riječnih kotlina vidljivost je smanjena zbog magle.