Uhapšeno 56 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 28.08.2023. u 14:10
Tokom prethodnog vikenda, tačnije od 25. do 28. avgusta, na crnogorskim putevima evidentirane su 62 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo na teritoriji opštine Herceg Novi, dok je devet lica zadobilo teške, a 18 lica lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 185 prekršajnih prijava, izdali 1.200 prekršajnih naloga, oduzeli 28 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 56 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

“Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su lišili slobode D.D. koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,76 g/kg. Njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.Takođe, u Nikšiću je uhapšen i vozač B.B. kod kojeg je utvrđeno prisustvo psihoaktivnih supstanci u organizmu – kokain, crack-COC, marihuana, hašiš – THC. Prilikom pregleda lica pronađena je manja količina opojne droge kokain. Sankcionisan je i zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga”, istakli su oni.

Policija je i u Šavniku sankcionisala šest vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan lišen slobode.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.