Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
13:50
10.6.2021.

UMHNK: Realizovano istraživanje o diskriminaciji lica sa invaliditetom

U okviru projekta "Podrška antidiskriminaciji OSI u Nikšiću, Šavniku i Plužinama", Udrzuženje mladih sa hendikepom Nikšić realizuje istraživanje o diskriminaciji, njenim uzrocima i oblicima, kao i o mogućim načinima prevencije ove pojave.

 


Istraživanje se realizuje u saradnji sa NVO GEO - EKO Montenegro, a koji je finansijski podržano od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.

U istraživanju je učestvovalo 100 ispitanika oba pola, različitih starosnih grupa, nivoa obrazovanja, bračnog statusa i sl.

Rezultati istraživanja biće dostupni na sajtu Udruženja mladih sa hendikepom Nikšić kao i na stranicama na društvenim mrežama, nakon izvršene obrade podataka.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:06
  28.7.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti pretežno sunčano i vruće, a najviša dnevna temperatura iznosiće 41 stepen.

 • 19:26
  28.7.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 12:23
  28.7.2021.

  Predstavnici EPCG i Opštine Nikšić – Nikola Rovčanin (Izvršni direktor), Rajko Radusinović (član Odbora direktora EPCG), Bojan Đordan (Izvršni rukovodilac FC Proizvodnja) i Nemanja Vuković (predsjednik SO Nikšić) posjetili su danas Manastir Preobraženja Gospodnjeg na Somini, kako bi pustili u rad solarne panele, čiju je izgradnju, u cjelosti, finansirala EPCG.

 • 10:08
  28.7.2021.

  Proslavljajući Dan državnosti i 13-to julski ustanak crnogorskog naroda grupa Pješivaca u saradnji sa UBNOR-om i antifašistima Nikšića obišla je spomen-kosturnicu poginulih boraca II dalmatinske i V crnogorske brigade kod crkve na Bogetićima, spomenike u Milojevićima i na Zagorku, spomen-ploče kod Budoške pećine, na Mitrovoj ponti i na Pandurici očistila oko njih i položila cvijeće.